Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-26

Xavitech: Satsning på IoT utvärderas av Xavitech

SATSNING PÅ IOT UTVÄRDERAS AV XAVITECH

I samband med utvärderingen av NPWT-projektet har nya möjligheter framkommit som är värda att fördjupa sig vidare inom. Det är i området IoT (internet of things) där styrelsen ser intressanta möjligheter för bolagets teknologi.

Styrelseordförande kommenterar:

Vi behöver ytterligare tid för att titta närmare på detta och kommer därför lämna ett beslut först i November. Kanske har varje hem en Xavitech pump i framtiden!

Jag tror hela denna process med att utvärdera nya möjligheter för bolaget kommer visa sig mycket positiv för Xavitech. Även om vi börjar få fart på pumpförsäljningen, så är jag övertygad att vi kan göra ännu mer för att få ut den teknologi som vi har utvecklat bredare och snabbare på marknaden, säger styrelseordförande Johan Stenberg

IoT är ett begrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder med mera förses med små inbyggda sensorer, processorer och anslutning till internet. Detta medför att dessa enheter kan uppfatta sin omvärld, kommunicera med den och på så sätt anpassa sig till situationer och medverka till att skapa smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

Xavitech är väl förberedd för att ansluta till internet. Man är redan idag den enda mikropump på marknaden som redan har inbyggda sensorer och mikroprocessorer. Denna marknad växer kraftigt och förväntas växa från 130 Miljarder dollar 2015 till 883 Miljarder dollar 2022 med en årlig tillväxt om 32,4% enligt Market & Markets.

NPWT är en förkortning av negative pressure wound theraphy. Det används inom avancerad sårvård för att snabba på läkningen av svårläkta sår. Ett vanligt exempel är svårläkta bensår hos diabetiker. Marknaden för NPWT-produkter förväntas vara värd ca 2,7 Miljarder dollar 2022 enligt Allied Market Research. Endast i USA behandlas årligen över sju miljoner sår med hjälp av NPWT-produkter.

Härnösand, 26 oktober 2017

För mer information kontakta:

Johan Stenberg, Styrelseordförande
070 482 77 00
Johan.stenberg@xavitech.com mailto:Johan.stenberg@xavitech.com

Hemsida: www.xavitech.com http://www.xavitech.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xavitech Pressrelease 2017-10-26.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21368

Kort om Xavitech

Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.