Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-07-17

Xintela: Xintela rekryterar Liselotte Theorell som ansvarig för produktutveckling och kvalitetsledning

XINTELA REKRYTERAR LISELOTTE THEORELL SOM ANSVARIG FÖR PRODUKTUTVECKLING OCH KVALITETSLEDNING

Xintela AB (publ) meddelar att bolaget förstärks genom Liselotte Theorell som Director Product Development and Quality Management. Rekryteringen är ett viktigt steg inför produktion av stamceller enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och kommande kliniska studier.

- Liselotte är en av få personer i Sverige som besitter så bred kompetens vad gäller kvalitetsledning i kombination med läkemedelsutveckling inklusive etablering av kvalitetssystem för utveckling av cell- och vävnadsterapier. Hennes erfarenheter kommer betyda mycket när Xintela nu tar nästa steg för att producera stamceller inför kliniska studier på häst och människa. Jag hälsar henne varmt välkommen till teamet, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Liselotte Theorell har lång erfarenhet av läkemedelsutveckling, produktion samt kvalitetsledning, och har ansvarat för upprättandet av kvalitetssystem för bland annat GMP, GLP (Good Laboratory Practice) och GCP (Good Clinical Practice) i bolag såsom Cellaviva AB, SentoClone AB, Biovitrum AB och Moberg Pharma AB. På Xintela kommer Liselotte Theorell inledningsvis att fokusera på att upprätta processer för GMP produktion av Xintelas stamceller inför bolaget kliniska studier. Vidare kommer hon arbeta med att utveckla Xintelas system för kvalitetssäkring samt förfaranden inom läkemedelssäkerhet. Hon kommer även att bistå bolaget i arbetet med att ansöka om nödvändiga tillstånd från Läkemedelsverket.

- Jag är imponerad över Xintelas ambitioner och hur långt de har kommit under kort tid. De har en mycket intressant teknologi för utveckling av säkra och effektiva stamcellsprodukter och jag ser verkligen fram emot att bidra till utvecklingsarbetet, säger Liselotte Theorell.

Liselotte Theorell tillträder sin tjänst på Xintela den 1 augusti 2017.

Lund, Sverige, 17 juli 2017

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: evy@xintela.se mailto:evy@xintela.se
Medicon Village 223 81 Lund
www.xintela.se http://www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: marten.svanberg@laika.se mailto:marten.svanberg@laika.se
www.laika.se http://www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2017-07-17 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20732

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK(r). Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling broskskador och artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. XINMARK(r) används även för att utveckla en antikropps- baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 juli 2017 kl. 10:30 CET.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.