Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-18

Zalando vinstvarnar – aktien rasar

wysiwyg_image

Zalando sänker sin prognos för helåret 2018, mot bakgrund av en lång och varm sommar.

Det framgår av ett pressmeddelande som släpptes sent på måndagskvällen.

Onlineklädjätten spår nu att försäljningstillväxten för helåret blir i lägre delen av intervallet 20-25 procent. Tidigare prognos var att tillväxten skulle ligga i lägre halvan av samma intervall. Bolaget spår att justerat rörelseresultat blir 150-190 miljoner euro. Tidigare prognos var lägre delen av intervallet 220-270 miljoner euro.

Den långa och varma sommaren gjorde även att skiftet till höst/vintersäsongen försenats.

"Augusti och september 2018 har karakteriserats av fortsatt höga temperaturer i hela Europa vilket hämmat konsumentefterfrågan. Detta syns i en generellt sett minskad klädförsäljning under denna period och leder till högre reor än i fjol. Vidare, höga temperaturer försenar starten av höst/vintersäsongen som i början präglas av fullpriser och högmarginalprodukter", skrev Zalando i pressmeddelandet.

Zalando vill betona att trots detta fortsätter bolaget att gå bättre än den totala klädmodemarknaden och viktiga indikatorer för långsiktig tillväxt, såsom partnerprogram och antalet aktiva kunder, fortsätter att utvecklas positivt.

För tredje kvartalet spår Zalando att försäljningstillväxten och justerat rörelseresultat blir väsentligt lägre än analytikernas estimat.

Här hänvisar Zalando till sin egen analytikersammanställning som visar ett konsensus på 19,8 procents försäljningstillväxt och -2 miljoner euro i justerat rörelseresultat.

Zalando kommer att släppa sin rapport för det tredje kvartalet den 6 november.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.