Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-23

Zhoda Investments: Zhoda producerar 100 000 flaskor vin från skörden 2017

ZHODA PRODUCERAR 100 000 FLASKOR VIN FRÅN SKÖRDEN 2017

Zhoda Investments ("Zhoda") nyligen genomförda förvärv SAN, en producent av ekologiska viner på Dalmatiens kust i Kroatien, har framgångsrikt slutfört årets skörd och beräknar i år kunna producera 100 000 flaskor vin.

Skörden av röda druvor, som främst består av druvorna babi och plavac mali, uppgick till 115 ton. Tillsammans med skörden av vitvinsdruvan poip som genomfördes i augusti ger det en total skörd på 130 ton.

Skörden har resulterat i 75 000 liter vin, motsvarande 100 000 flaskor. SAN har i år för första gången producerat 5 000 liter ros som ett komplement till det röda och vita vinet. Allt vin kommer att säljas under SAN:s egna varumärke.

Årets varma väder med låg nederbörd gav en mindre skörd än föregående år, men med druvor av mycket hög kvalitet. Vingårdens läge, planering och skötsel tillsammans med ett bevattningssystem skapar ideala förutsättningar för de lokala druvorna som SAN producerar.

- Årets skörd är en viktig milstolpe för oss. Den höga kvalitn på druvorna ger oss möjlighet att skapa utsökta viner detta år, säger Robert Karlsson, vd Zhoda Investments.

SANs vingård sluttar mot Adriatiska havet och innefattar 252 000 vinrankor med de lokala dalmatinska druvsorterna babi, poip and plavac mali, den senare en släkting till zinfandel.

Stockholm, 23 oktober 2017

For mer information, vänligen kontakta:
Robert Karlsson, vd Zhoda Investments AB
+46 709 565 141, robert.karlsson@zhodainvestments.com mailto:robert.karlsson@zhodainvestments.com
www.zhodainvestments.com http://www.zhodainvestments.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Zhoda Investments Pressrelease 2017-10-23 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21333

Fakta om Zhoda Investments
Zhoda Investments investerar i utvalda europeiska onoterade bolag och utvecklar dem mot ökad tillväxt och lönsamhet genom aktivt ägande och entreprenörskap. Bolaget har ett 45 procentigt ägarintresse i oljefältet Lelyaki i Ukraina med bevisade och sannolika oljereserver av kategorin 2P på 8 miljoner fat netto till bolaget. Zhoda innehar även åttio procent i en dalmatinsk vinproducent med en 47 hektar ekologisk vingård med lokala druvor. Zhoda Investments letar aktivt efter nya investeringar. Bolagets aktie handlas på Pareto Securities OTC. Läs mer på www.zhodainvestments.com http://www.zhodainvestments.com .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.