Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-06-12

Fakta

Om oss

Aktiespararna är en oberoende intresse-organisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande i marknadsnoterade aktier, aktiefonder och andra aktierelaterade värdepapper. Vi vänder oss både till nybörjare och proffs och har idag ca. 65 000 medlemmar. Förbundets uppgift är att för medlemmarna skapa bästa möjliga förutsättningar för sparande i marknadsnoterade aktier, aktiefonder och andra aktierelaterade värdepapper.

 

> Läs mer Om Aktiespararnas organisation här

> Läs mer om Aktiespararnas Historia här

Portföljen viktig del av finansieringen

Genom ränta och utdelningar finansieras en del av verksamheten

Målet för Aktiespararnas kapitalförvaltning är att genom ränta och utdelningar finansiera koncernens verksamhet och genom avkastning på värdepappersportföljen säkerställa vårt oberoende. Kapitalförvaltningen blev en viktig del av Aktiespararnas finansiering i samband med att organisationen år 2000 avyttrade det lönsamma Aktiespar Fondkommission till det som senare kom att bli Avanza. 

wysiwyg_image

Ett fantastiskt nätverk av sparare

Aktiespararna har ett unikt rikstäckande nätverk för information, utbildning och erfarenhetsutbyte på 117 platser i form av lokalavdelningarna. Den lokala närvaron och engagemanget från närmare 900 ideellt arbetande ledningspersoner är avgörande för varumärket Aktiespararna och medlemsdialogen. Nätverket skapar också en demokratisk grund för Aktiespararna som medlemsorganisation och företrädare för aktiesparare runt om i landet.

 

wysiwyg_image

Alltid på din sida – försvarar spararna

Aktiespararna försvarar aktieägares intressen, vare sig aktierna ägs direkt eller indirekt via fonder eller pensionssparande. Det sker bland annat genom opinionsbildning, bolagsbevakning, påverkan kring lagar och regler samt kostnadsfri sparjuridisk rådgivning. Grunden för allt framgångsrikt aktiesparande är bra företag. Här spelar Aktiespararna en viktig roll för att förbättra företagens agerande.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.