Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-05-11

Bolagsbevakning

Aktiespararna har Sveriges i särklass bredaste bolagsbevakning. Aktiespararnas organisation för bolagsstämmobevakning dessutom är störst i världen. Förbundet bevakar ca. 300 stämmor per år, vilket även inkluderar mindre noterade och listade företag.

Syftet med bevakningen är att skydda den vanlige aktieägaren genom att värna minoritetsskyddet och likabehandling.

 

På bolagsstämmorna i de mest omsatta bolagen representerar Aktiespararna också aktiefonden Aktiespararna Topp Sverige. Fonden har inskrivet i sina stadgar att Aktiespararnas Ägarstyrningspolicy ska vara vägledande för fondens ställningstaganden i ägarfrågor.

 

För att klara av det stora antalet bolagsstämmor sker bevakningen av externa aktiespararmedlemmar och ett antal anställda på kansliet.

 

Ta del av rapporter från bolagsstämmor här. 

Här hittar du Aktiespararnas rekommendationer.

 

 

Få råd av Aktiespararnas experter!

Som medlem får du vägledning i ditt sparande av Aktiespararnas experter. Vänd dig till oss när du har frågor om sparande, pension, arvsfrågor, konsumenträtt, deklaration eller aktiebeskattning. Du kan ställa dina frågor under något av våra regelbundet återkommande chatt-tillfällen. Vilka datum som chattarna går av stapeln kommuniceras i Tidningen Aktiespararen samt på aktiespararna.se.