Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Utbildningsvecka på Sardinien

I slutet av september gör Aktiespararna för första gången en utbildningsresa till spännande Sardinien, som i folkmun kallas för Italiens Karibien. På programmet står en synnerligen intressant kurs om hur du lyckas på börsen framöver, sol, bad och trevligt umgänge med andra aktieintresserade. Det ges dessutom möjlighet att följa med på ett antal utflykter, så att du får se Sardiniens landskap och lära dig om öns stormiga historia. Solsäkra hösten och följ med på en härlig resa. Självklart kan du klimatkompensera din resa om du vill det.

wysiwyg_image

Resan är en vecka lång och innehåller fyra dagar med kursverksamhet (uppehåll för sol och bad kring lunch) och två lediga dagar för egna aktiviteter i det varma klimatet. Då kan du bland annat utforska några av Sardiniens många läckra stränder, eller åka till tvillingön Korsika. Målet med utbildningen är att göra just dig till en bättre aktiesparare och förhoppningen är att du ska göra bättre aktieaffärer efter att ha varit med under kursveckan.

 

Med utgångspunkt i Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare kommer du att få lära dig hur du hittar intressanta aktier, hur du sätter ihop en lönsam aktieportfölj och om både fundamental och teknisk analys. Vi kommer också att gå igenom olika strategier för att bli framgångsrik gällande aktier och hur viktigt det är att hela tiden göra en riskbedömning.

Kursen kommer att innehålla en blandning av föreläsningar, grupparbeten ute i den friska luften och givande diskussioner. Kursen passar de flesta, men du har störst utbyte av den om du har hållit på med aktier ett tag och inte är helt ny inom området. Boendet, liksom kursen, är förlagt till fina och fyrstjärniga hotellet Baia di Conte.

wysiwyg_image

Citat från några av de senaste årens kursdeltagare

 

"Wow, att något som verkar vara så komplicerat kan vara så enkelt. Tack för en riktigt bra och intressant kurs!"

 

"Om jag hade gått den här kursen tidigare hade jag nog undvikit några riktigt dåliga affärer jag gjort"

 

"Jag har fått en mycket bättre förståelse för hur man bör spara i aktier"

 

"Jag vill gärna ha någon form av fortsättning på kursen"

Resan

Direktflyg från Arlanda (preliminär avgångstid är klockan 16.00), Landvetter (07.00) eller Kastrup (17.45) onsdagen den 25 september. Planen kommer tillbaka en vecka senare. Landvetterplanet vid 14-tiden och de andra planen vid midnatt. Vi flyger med TUI:s moderna och bränslesnåla flygplan. Om du vill klimatkompensera din resa går det alldeles utmärkt i samband med anmälan. Det kostar 250 kronor per person och pengarna används till att plantera träd.

wysiwyg_image

Hotellet
Fyrstjärniga Baia di Conte ligger vid en långgrund sandstrand på Sardiniens nordvästra kust med utsikt över udden Capo Caccia. Hotellet ligger intill ett naturreservat med möjlighet till vandring och cykelturer, och till den ljusa sandstranden är det endast ett stenkast. Runt de tre poolerna växer palmer och oleander i vitt och rosa, och du växlar enkelt mellan poolbad och stranden. I Thea´s Coffee Shop & Juice Bar kan du köpa ditt favoritkaffe, färskpressade juicer, sallader och små bakverk. Spa, gym och bubbelpool finns på hotellet.

 

Du bor i lantliga omgivningar 16 kilometer från Alghero och en kort transferresa från flygplatsen. Algheros gamla kvarter når du på 20 minuter. Hotellet har busservice dit tre gånger om dagen, mot kostnad, och utbudet av shopping och mysiga trattorior är stort där.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.