Du är här

Lärarledda utbildningar
Lägg grunden till framgångsrika placeringar. Vi har kurser på alla nivåer och väldigt duktiga lärare. Välj om du vill gå en grundkurs, en kurs om HItta kursvinnare, en kurs om årsredovisningar eller en kurs om trading.
Webbkurser
Lär dig om aktier, pension och fonder när det passar just dig. Dessa kurser är gratis för Aktiespararnas medlemmar och finns tillgängliga dygnet runt. På så vis kan repetera så ofta du vill. Aktie- och fondskolan lär dig grunderna för att bygga upp ett lönsamt sparande, i Pensionsskolan lär du dig att förvalta ditt pensionssparande och Hitta kursvinnare-skolan visar hur du väljer rätt aktier att investera i.
Gyllene Regler
Den som sparar i aktier tar alltid en risk, det pris man får betala för chansen till långsiktigt hög avkastning. Genom att följa vissa regler kan risken sänkas. Aktiespararna har sju Gyllene regler, följ dem och dina chanser att få god avkastning på dina aktier ökar rejält.
Grunder
För dig som är medlem i Aktieapararna och gillar att läsa finns här ett antal grundläggande texter om aktier, fonder och pensionssparande. Lycka till i din strävan att nå ditt ekonomiska sparmål.
Fördjupningar
Här har vi samlat ett antal "skolor" i textform för dig som vill veta mer om makroekonomi, aktiestrategier och aktiepsykologi. Alla Aktiespararnas medlemmar har tillgång till materialet.
Frågor och svar
Här hittar du vanliga frågor (och tillhörande svar) om t.ex. aktier och fonder. Nedan kan du ställa en fråga, och om den är av allmänt intresse kanske den och svaret publiceras i tidningen Aktiespararen (och senare på webbplatsen). Om du är medlem kan du även ställa frågor till Aktiespararnas rådgivning, som besvarar frågor löpande (se länk till höger).
Ordlista
Här finner du förklaringar på ord och termer rörande aktier och fonder.
Aktiesparklubb
Att spara i aktier tillsammans med andra passar många alldeles utmärkt. Förutom att man kan sitta och diskutera aktier och aktieval, får man många aktiekompisar och ett gemensamt mål att sträva efter. Du som är medlem i Aktiespararna kan här läsa mer om hur man startar och driver en aktiesparklubb.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.