Aktiespararna

Svedbergs Group

Svedbergs Group är ett bolag som investerar i företag specialiserade på design, produktutveckling och försäljning av badrumsprodukter och tjänster. Bolaget fokuserar på tillväxt genom både organisk tillväxt och förvärv av bolag som breddar produktutbudet och den geografiska närvaron. Huvudmarknaden är norra Europa. Produkterna distribueras genom en diversifierad försäljningskanal. Bolaget grundades 1920 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

Nyckeltal

TickerSVED B
Antal aktier52 978 456
P/s-tal0,91
P/e-tal13,87
Omsättning/aktie51,63
Vinst/aktie3,37
BörslistaSmall Cap
SektorConsumer Goods & Services
P/eget kapital1,69
Eget kapital/aktie27,7
Utdelning/aktie1
Direktavkastning2,14

Datadrivna analyser av SaveByBell

Varje dag analyserar SaveByBell alla svenska börsbolag utifrån olika välbeprövade strategier och ger köp- eller säljsignal.

Bolagsanalyser om Svedbergs Group

Uppdragsanalys

Svedbergs omsättning andra kvartalet 2023 minskade med 3% till 455,7 MSEK med en negativ organisk tillväxt om -8 procent.

Uppdragsanalys

Brittiska förvärvet fortsätter kompensera för vikande nordisk marknad. Svedbergs är rustade för en lågkonjunktur och aktien kan vara intressant i ett längre perspektiv.

Nyheter och analyser

För medlemmar • Den varma börsvinden lyfter många aktier till nya höjder. Analytikern ser fortsatt uppsida i favoriterna (vecka 6)

Veckans aktier från tidningen renderar i köp för Peab, Nordic Paper, Skistar och Svedbergs, de nämner även en gammal favorit och några bolag att avvakta med.

För medlemmar • Korta Portföljen avancerar på en ljummen börs. Innehaven presterar enligt plan och analytikern väntar tålmodigt in rätt lägen (vecka 49)