Aktiespararna

Fem köpråd av tidningen

Av Nyhetsbyrån Direkt
18 januari 20212 min lästid
Veckans aktier från tidningen renderar i köp för Peab, Nordic Paper, Skistar och Svedbergs, de nämner även en gammal favorit och några bolag att avvakta med.

Köprekommendationen upprepas också för Jetpak medan rådet blir avvakta för SCA, NP3 och Diös.

Tidningen bjuder också på en utdelningsspecial. Årets utdelningsportfölj innehåller en hel del bank men även telekomoperatörer som Tele2 och Telia samt väldigt lågt värderade småbolag inom det cykliska facket, uppger Börsveckan.

Det är "reapris" i Peab, enligt Börsveckan som ger aktien en köpstämpel och en plats i Utdelningsportföljen. 2020 ser ut att bli ett hyggligt år för bolaget, trots pandemin, och av orderingången att döma så kommer 2021 bli ett än bättre år, menar tidningen.

Pandemin har ställt till det för skidanläggningsbolaget Skistar men lyfter man blicken ser aktien lockande ut med betydande dolda tillgångar och stark marknadsposition.

"Vi upprepar köprådet från i våras på 85 kronor", skriver Börsveckan.

Badrumsspecialisten Svedbergs är en coronavinnare när folk ägnat sig åt renoveringar under pandemin. Nu görs dessutom ett spännande förvärv i Danmark.

"Aktien är lågt prissatt och vår bedömning är att 2021 kan bli ett starkt år för koncernen", heter det i analysen där rådet är köp i Svedbergs.

Tidningen trycker också på köpknappen för pappersbolaget Nordic Paper, "med viss tvekan", heter det.
"Vi tror inte på någon jättestark tillväxt för bolaget, däremot hyggligt stabila vinster och framför allt en god direktavkastning", skriver tidningen i analysen.

Budfirman Jetpak är en tydlig coronaförlorare när flygtrafiken legat nere men har faktiskt klarat krisen väl och kan bli en vinnare så småningom.

Jetpak är upp över 20 procent sedan köprådet i Börsveckan i februari 2020, men tidningen ser mer uppsida här på 12 månaders sikt.

För skogsbolaget SCA blir rådet dock avvakta. Bolaget är välskött och handlas till en rejäl premie mot börsen.

Fastighetsbolaget NP3, med exponering mot just Norrland, har växt kraftigt under åren och värderas tämligen högt.

"Vi avvaktar med NP3", skriver Börsveckan.

Diös-aktien lockar inte nämnvärt, skriver tidningen vidare som ger rådet avvakta. En hög utdelning och relativt försiktiga kassaflödesmultiplar lockar, men samtidigt finns risker i exponeringen mot kontor och handelsfastigheter, konstaterar Börsveckan.

Dela med dig