Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-21

Analys Alligator: Lovande rön till ytan

Detta är en betald analys på uppdrag av Alligator Bioscience utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Partnern Janssen har visat efterlängtade framsteg för ADC-1013. Inom klassen har starka effektresultat påvisats för cancer i bukspottkörteln, vilket pekar på intressanta möjligheter för projektet. Ökad klinisk aktivitet kan generera ett värdedrivande nyhetsflöde.        

Alligator utvecklar antikroppsbaserade immunterapier för behandling av spridd cancer. Alligators läkemedelsutveckling sträcker sig från idé till klinisk utveckling.

Lovande säkerhetsdata

Som Alligator tidigare har flaggat för kommer samarbetspartnern Janssen att presentera fas I-resultat för ADC-1013 på cancerkonferensen ASCO i månadsskiftet maj/juni. Ett abstract med en sammanfattning har redan släppts där lovande säkerhetsdata och tecken på effekt rapporteras. Vi bedömer att det talar för att Janssen kommer att fortsätta utveckla projektet.

Vidare utveckling

Tanken är att ADC-1013 i vidare klinisk utveckling ska ingå i en kombination med andra cancerbehandlingar, hur kombinationsregimen kommer att se ut har ännu inte offentliggjorts.

Liknande studie

Tidigare i vår har konkurrenten Apexigen presenterat klart lovande resultat från en tidig studie i bukspottkörtelcancer. Då Apexigens projekt och ADC-1013 i mycket påminner om varandra bådar resultaten gott även för Alligator, enligt vår bedömning.  

Viktigt besked

Det har länge varit tyst från Janssen om ADC-1013 och de positiva fas I-resultaten är därför ett viktigt och klargörande besked att utvecklingen går framåt. Vi ser att det stärker förutsättningarna för ytterligare milstolpsersättningar från Janssen på något års sikt.

ATOR 1015 lovande

Alligator har även nyligen inlett kliniska studier med det lovande ATOR-1015-projektet, som syftar till att utveckla en mer tumörriktad version av CTLA-4-hämmare, vilket är ett av de mest etablerade koncepten inom immunonkologi i dagsläget. Vi ser goda förutsättningar för ytterligare kliniska framsteg i dessa två flaggskeppsprojekt de närmaste tolv månaderna och därmed en bra möjlighet till tydlig uppvärdering av Alligator. Ytterligare ett intressant projekt, ATOR-1017, närmar sig planenligt klinisk fas med målsättningen att en fas I-studie ska inledas mot slutet av innevarande år.

Motiverat värde

Vi höjer det riskjusterade motiverade värdet en aning till 32,7 kr per aktie (32,4) till följd av framsteg i projektportföljen och en starkare dollar. Vi bedömer att de rapporterade framstegen från Janssen innebär att balansen mellan potential och risk har förbättrats. 

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.