Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-12-03

Analys Cantargia: Överraskande starka data

Detta är en betald analys på uppdrag av Cantargia AB utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Cantargia presenterar mycket lovande tidiga effektdata från den pågående fas IIa-studien i lung- och bukspottkörtelcancer. Mer än hälften har hittills svarat på behandling. Vi höjer motiverat värde tydligt då vi ser ökad chans till stor framgång för nidanilimab.

Cantargia levererar en förtida nyårssmällare och släpper de första resultaten från den pågående fas IIa-studien. Än så länge har endast en liten grupp (tio) patienter utvärderats men mer än hälften uppvisar tumörrespons vid behandling med nidanilimab plus kemoterapi. Majoriteten utgörs av patienter med bukspottkörtelcancerpatienter, en mycket svårbehandlad cancerform. Även i lungcancer är resultaten mycket uppmuntrande och en komplett respons har observerats. Med brasklapp för att vi endast har tidiga data förefaller de sammantaget konkurrenskraftiga, även med exempelvis checkpoint¬hämmare som måttstock. Vi tror på ytterligare ökat internationellt intresse för nidanilimab, ett projekt som redan förärats med en muntlig presentation på den stora cancerkonferensen ASCO i somras.

I syfte att bredda programmet avser Cantargia även att inleda en studie där nidanilimab ska undersökas i kombination med så kallade checkpointhämmare. Studien ska utföras i USA och kan ge besked om eventuella synergier mellan nidanilimab och denna ledande klass av immunterapi för cancerbehandling.  Extern preklinisk forskning ger stöd åt att IL-1-hämning förbättrar antitumöreffekt med checkpointhämmare. Hämning av kronisk inflammation är även högst relevant för området autoimmuna sjukdomar och en läkemedelskandidat ska presenteras innan utgången av 2019.

Även om det är tidiga data ser vi resultaten hittills som tillräckligt lovande för att nu höja både sannolikhet till lansering och antagen toppförsäljning. Det slår tydligt på motiverat värde som stiger till cirka 35 kronor per aktie (från 24). Om CANFOUR-studien kan avslutas framgångsrikt ser vi goda förutsättningar för att Cantargia kan träffa ett lukrativt samarbete med en större partner. Omvänt är fallhöjden tydlig vid ett bakslag givet beroendet av cancerprojektet.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.