Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-03

Analys Cantargia: Viktiga framsteg

Detta är en betald analys på uppdrag av Cantargia utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Större delen av fas I-studien med cancerbehandlingen nidanilimab har genomförts med positiva förtecken. Nya prekliniska resultat ger vidare mycket intressant stöd inför den kommande fas IIa-studien. Vi höjer motiverat värde tydligt efter dessa framsteg.

Sommaren har inneburit ett fortsatt positivt nyhetsflöde för Cantargia. Fas I-delen av den kliniska studien CANFOUR (produktkandidaten nidanilimab som behandling vid metastaserad cancer) närmar sig slutet och inga allvarliga biverkningar har observerats hittills. Bolaget har även rapporterat om mycket intressanta prekliniska resultat, som pekar på behandlingssynergier när nidanilimab kombineras med vanliga cellgiftsterapier. Därtill har den goda patentsituationen stärkts ytterligare. 

Intressant höst

Nyheterna ovan bäddar för en intressant höst. Fas I-delen av CANFOUR väntas (något försenad) kunna slutföras under tredje kvartalet och data presenteras under fjärde kvartalet. Det blir ett viktigt steg att för att bekräfta att behandlingen som förmodat är säker vid administrering i människa. Cantargia står också fast vid planen att den större fas IIa-delen ska kunna starta mot slutet av året. Studieupplägget kommer att slutligen bestämmas efter att resultaten från den första delen har analyserats. Planen är att studera nidanilimab dels som monoterapi, dels i kombination med standardbehandling i patienter med icke-småcellig lungcancer och bukspottkörtelcancer.

Motiverat värde höjs kraftigt

Vi beräknar ett riskjusterat motiverat värde om 22,60 kronor per aktie (tidigare 11,80). Det är en betydande höjning, motiverat av att vi har justerat upp vårt antagande om toppförsäljning och också höjt sannolikheter till lansering, givet positiva resultat från fas I-delen av CANFOUR. Vi har också sänkt avkastningskravet. Utfallet i den efterföljande fas IIa-delen, där toplineresultat väntas i början av 2020, kommer att få avgörande betydelse för det bedömda värdet av Cantargia. Vid den tidpunkten beräknar vi ett spann i motiverat värde mellan 3,70  kronor och 40,50 kronor beroende på utfall.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.