Du är här

2018-07-24

Analys FastPartner: Fastigheterna ökar i värde

Detta är en betald analys på uppdrag av FastPartner AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

FastPartner rapporterar värdeökningarna på sina fastigheter under H1 motsvarande cirka 6,6 procent i årstakt.  FPAR-aktien handlas till cirka 5 substansrabatt (EPRA NAV) inräknat kommande reavinst på bostäderna i Bromsten, Stockholm.

FastPartner under ledning av Sven-Olof Johansson har gått från ett bolag i rekonstruktion under 1990-talet till ett snabb­växande börsnoterat fastighetsbolag sedan 2012. Fastighets­portföljen har sin tyngdpunkt i Stockholms­regionen som utgör cirka 80 procent av hyresintäkterna. Den typiska fastigheten är en produktions-, kontors-, samhällsservice- eller handels­fastighet. Strategin har varit att kombinera hög­avkastande fastigheter och relativt låg konjunkturrisk med en attraktiv låne­finansiering.

Investeringsstrategin har varit oortodox men framgångsrik, som köpet av förorts­centrumen Tensta och Rinkeby m.fl. år 2011. Potential finns även i den fastighets­portfölj som köptes från Castellum 2015. Genom köpet av fastigheten Upp­finnaren 1 på Östermalm i Stockholm samt ett fastighetsbyte i Uppsala och Gävle har bolagets förvaltningsresultat ökat med sju procent.

FastPartner kommer att ha en nettoskuldsättning på omkring 46 procent när tilläggsköpeskillingen för bostadsfastigheterna i Spånga, Stockholm, betalats ut under fjärde kvartalet 2018.

Vi kommer fram till ett motiverat värde om 53 kronor i vårt bas-scenario. Det varierar från 46 kronor per aktie i ett Bear-scenario till 60 kronor per aktie i ett Bull-scenario. Skillnaden mellan dessa tre scenarion utgörs dels av en känslig­hetsanalys om +/-5 procent på bolagets fastighetsvärde och adderat till det +/-4,8 procent vinst/aktie-effekt av antagna fastighetsförvärv om 1 miljard kronor/år. Justerat för aktiesplit 3:1 är det oförändrat jämfört med vår uppdatering den 7 maj.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.