Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-26

Analys GHP Specialty Care: Lovande inför stark säsong

Detta är en betald analys på uppdrag av GHP Specialty Care utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

GHP fortsätter att visa tvåsiffrig tillväxt drivet av god efterfrågan i nordiska kliniker, samt ett nytt avtal med Trygg Hansa. Bolaget bygger ut kapaciteten, vilket medför att vi höjer prognosen för 2019. Vi höjer motiverat värde något. 

GHP Specialty Care är en sjukvårdskoncern som inriktat sig på specialiserad vård inom ett begränsat antal utvalda behandlingsområden. Klinikerna inom finns inom ryggkirurgi/ryggvård, specialisttandvård, fetmakirurgi och metabola sjukdomar, ortopedi samt arytmi. Kunderna kan delas in i offentliga avtalskunder (landsting och försäkringskassor), privata försäkringsbolag och privatpersoner.

Nytt avtal lyfte tillväxten

God tillväxt i segmentet Norden och det nya avtalet med Trygg Hansa bidrog till en tillväxt på 14 procent under det gångna kvartalet, vilket var helt i linje med våra förväntningar. Högre omkostnader än väntat medförde att resultatökningen inte nådde upp till vår prognos, men vi ser förmildrande omständigheter i form av en god takt i rekryteringen, vilket ger stöd åt tillväxtutsikterna framöver.

Stark avslutning

Vi räknar med en stark avslutning för året inom samtliga segment. Säsongsmässigt är fjärde kvartalen normalt en bra period för specialistsjukvården. Därtill utfaller större delen av den årliga ersättningen till verksamheten i Förenade Arabemiraten under detta kvartal, vilket vi bedömer kommer att ge en tydlig hävstång i resultatet.  

Motiverat värde

Sammantaget lämnar vi våra prognoser för 2018 i stort oförändrade. Under detta år byggs kapaciteten ut i viktiga danska kliniker, liksom i Västra Götaland. Nyligen meddelades även att en ny klinik inom ortopedi öppnar i Stockholm, med start den 1 januari 2019. Det bidrar till att vi höjer våra prognoser något för nästa år och att vi justerar upp det motiverade värdet i vårt basscenario till 12,40 kronor, från tidigare 11,90 kronor.

Budspekulationer

Aktien handlas i närheten av vårt motiverade värde och i linje med relevanta jämförelseobjekt, efter en stark kursutveckling under året. Potentiella nya samarbetsavtal för exempelvis segmentet International kan ge utrymme för ett höjt värde framöver. Strukturaffärer i sektorn kan därtill ge bränsle till spekulationer om ett bud även på GHP.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.