Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-16

Analys Promore Pharma: Ny strategi ökar potential och ger lägre kostnader

Detta är en betald analys på uppdrag av Promore Pharma utförd av Analysguiden

Ensereptide riktas nu in mot ärrbildning efter kirurgi
Promore Pharma antog i mars 2021 en ny strategi för ensereptide (PXL01) och ropocamptide (LL-37) som kraftigt reducerar bolagets framtida kapitalbehov. Detta samtidigt som marknadspotentialen för
ensereptide bedöms bli hela 20 gånger större än tidigare. En förbättrad patentsitutation i USA samt en bättre tillverkningsprocess för ensereptide ligger bakom strategiändringen där ensereptide nu
kommer att utvecklas för att motverka ärrbildning i samband med kirurgi. Bolaget har för avsikt att starta en fas 2a-studie med ensereptide kring ärrbildning under Q1 2022. Ensereptide har i tidigare kliniska prövningar påvisat god effekt i att minska sammanväxningar inom böjsenskirurgi i bland annat handen.

Miljardmarknader inom bioaktiv sårvård
Promore Pharma utvecklar terapeutiska peptider för bioaktiv sårvård. Med två lovande projekt i sen klinisk fas ger aktien investerare möjlighet att ta del i en mycket spännande utvecklingsresa. Både ropocamptide mot venösa bensår och ensereptide mot ärrbildning efter kirurgi riktar sig mot miljardmarknader som ännu saknar receptbelagda läkemedel. Vi bedömer att båda produkterna kan komma att bli ledande i sina respektive kategorier.

Avslutad företrädesemission ger handlingsutrymme
Som väntat rapporterade bolaget ingen försäljning under Q1 2021 och rörelseresultatet uppgick till -7 mkr (-7) under perioden. En företrädesemission som tillförde drygt 48 mkr före emissionskostnader slutfördes under juni och man har nu full finansiering för att driva fas 2a-studien med ensereptide. Ropocamptide som utvecklas för behandlingen av kroniska sår och särskilt venösa bensår har en marknadspotentialen på upp till USD 3 miljarder på global nivå. Av detta värde utgörs 60–90% av patienter med stora sår (10 cm2). Bolaget är mycket nöjt med resultaten från den i november 2020 avslutade fas 2-studien där ropocamptide visade tydlig och statistiskt signifikant effekt hos patienter med just stora sår. Inför att man söker en partner för att ta ropocamptide vidare till fas 3 kommer man göra viss teknisk vidareutveckling samt förbereda tillverkning av läkemedlet i större skala.

Vi justerar vår riktkurs till 5,10 kr efter emissionen
Vid fortsatt positiv klinisk utveckling ser vi betydande potential i bolagets aktie. Vi justerar vår riktkurs till 5,10 kr (tidigare 6,50) efter den nyligen genomförda nyemissionen som ökat antalet utestående aktier i bolaget. Med två projekt i sen klinisk fas och en kassa på ca 60 mkr ter sig dagens börsvärde som alltför lågt.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.