Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-21

Analys Trainimal: Ännu ett tillväxtkvartal

Detta är en betald analys på uppdrag av Trainimal utförd av Analysguiden

Omsättningstillväxt på hela 36 procent i kvartalet
Trainimals första kvartal som avser perioden maj-juli 2021 i det delade räkenskapsåret är det andra kvartalet i rad med stark omsättningstillväxt. De totala intäkterna under första kvartalet växte med hela 36 procent jämfört med motsvarande period i fjol, drivet av ökade säljaktiviteter på den svenska marknaden. Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) ökade med 42 000 kronor, jämfört med motsvarande kvartal i fjol på då bolaget redovisade ett minus på 64 000 kronor. Rörelseresultatet efter avskrivningar (ebit) redovisade ett minus på 200 000 kronor – att jämföras med ett negativt resultat på -153 000 kronor under motsvarande period i fjol. Detta ligger i linje med våra förväntningar om negativ resultatutveckling under årets första halvår och vi förväntar oss en positiv resultatutveckling först under andra halvåret av 2022p.

Under resterande tre kvartal ser vi en tillväxt på strax under 20 procent, jämfört med motsvarande period i fjol. Dock finns möjligheter till positiva överraskningar. Bolagets nisch inom digital tränings- och kostrådgivning till mammor visar sig bli allt starkare och ger väldigt lite utrymme för konkurrenter att slå sig in på marknaden.

Höjd omsättningsprognos för innevarande år
Trainimal överraskade oss med en exceptionellt stark omsättningsutveckling under det första kvartalet, vilket föranleder oss att höja våra estimat för innevarande räkenskapsår och vi förväntar oss nu en omsättningstillväxt på 20 procent från våra tidigare estimat på 17,5 procent 2022p. Våra tillväxtantaganden för 2023p på 22,5 procent respektive 2024p på 25 procent kvarstår.

Gällande våra resultatestimat för innevarande år samt kommande år väljer vi att lämna dessa oförändrade mot initieringsanalysen, publicerad 9 september detta år.

Vår riktkurs bygger på den tillväxtresa vi ser i Trainimal varvid dagens multiplar gällande p/s-tal (aktiekurs i relation till omsättning per aktie) ger en bättre bild av potentialen i bolaget. Vår riktkurs på ett års sikt är 35 kronor, motsvarande ev/ebitda på 48 respektive p/s 2,6 på vår prognos för 2022p och ev/ebitda på drygt 25 respektive p/s 2,2 för 2023p samt ev/ebitda på 18 respektive p/s 1,7 för 2024p. Sett över en längre tidsperiod prognosticerar vi en fortsatt förstärkning i rörelsemarginalen motsvarande ev/ebitda på 9,5 respektive p/s på 1,2 för 2026p.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.