Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-14

Analys Verisec: Plattform för säkerhet

Detta är en betald analys på uppdrag av Verisec utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Verisec har lång erfarenhet av digitala identiteter och informa­tionssäkerhet. Bolaget är väl positionerat att kunna utnyttja den förväntade marknadstillväxten för digitala identiteter med sin tjänst Freja eID.

Verisec startades 2002 med målet att på ett säkert och enkelt sätt göra den digitala världen tillgänglig. Verisec har under åren varit marknadsledande på säkra inloggningsenheter till bankkunder, som SEB och Swedbank. Norden står idag också för majoriteten av bolagets omsättning. En internationell expansion har inletts, där övergången till nästa generations digitala säkerhetslösning är drivande. Genom produktfamiljen Freja har bolaget ett starkt erbjudande. Strategin fokuserar på att främst expandera inom EMEA, med tydligt fokus på den europeiska marknaden.

Användning av e-legitimation

För att utnyttja affärsmöjligheten, som framväxten av de ekosystem av e-legitimationer skapat i Sverige, liksom i övriga nordiska länder, intitierade bolaget ett stort steg genom att ställa om mot denna nya affärsmöjlighet. Vår alltmer uppkopplade värld kommer att ställa allt större krav på säkerhet, varför det är troligt att marknaden kommer att kräva någon form av e-legitimation. Detta kommer drivas av olika krafter, givetvis genom kunderna, men också genom krav från olika instanser, däribland EU.

Väl positionerat

Genom lanseringen av Freja eID är Verisec väl positionerat för att ta del av en den förväntade tillväxten i marknaden. Efterfrågan på alternativ till de nu etablarade säkerhetslösningarna kommer att krävas. Den utveckling som skett i Sverige, kommer sannolikt att ske även internationellt, varför e-legitimering kommer att bli en global bransch, innefattande stora värden.

Motiverat värde

I vårt basscenario räknar vi med att Verisec når en status som ett framgångsrikt alternativ på den svenska marknaden, men vi ser även stor potential på andra marknader. Vi initierar bevakning med ett motiverat pris per aktien i basscenariot till 140 kronor.

 

 

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.