Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-04-04

Analys Xbrane: Avtal signerat! Nu mot klinik

Detta är en betald analys på uppdrag av Xbrane Biopharma utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Xbrane började 2018 bra med att avtal signerades för distribution av Spherotide i Kina. Även fortsättningen på året blir intensivt med avsikten att starta registrer­ings­grundande fas III-studier för Spherotide. Xlucane kan vara på väg mot klinik i slutet av året.

Efter en lång väntan kunde avtalet signeras med CR Pharma för kommers­ialisering och distribution i Kina av Spherotide.  Avtalets värde uppgår enligt pressmeddel­andet till ett högt ensiffrigt miljonbelopp i USD. Den totala summan är uppdelad på en initial utbetalning samt ett antal förut­bestämda mil­stol­par som måste uppnås för att betalning skall erhållas. Innan en eventuell lansering kan bli av måste en lokal klinisk studie genom­föras som CR Pharma finansierar. Vidare avser Xbrane påbörja registrerings­grundande fas III-studier med Spherotide (en-månadsformulering) för en eventuell lansering i Europa och USA. De planerade uppläggen på studierna som skall inkludera prostata­cancerpatienter och endo­metriospatienter har godkänts av både FDA i USA och Bfarm i Tyskland. För att genomföra studierna söker bolaget att utlicensiera projektet. För att tidsplanen skall hålla bör utlicensiering ske relativt omgående och skulle också vara en potentiell trigger i aktien.

CR Pharma är en stor distributör i Kina med fokus på bland annat oftalm­ologi (ögon­sjukdomar) vilket kan vara en fördel när liknande affär skall göras med Xlucane. Arbetet med Xlucane fortlöper. Uppskalningen av GMP-producerade batcher är avklarad och ytterligare ett antal större batcher skall produceras för att kunna genomföra de sista prekliniska studierna. Bolaget avser även ta Xlucane in i klinik innan årets slut. Goda prekliniska resultat, utlicensiering och ett god­kännande från relevanta myndigheter att påbörja fas I/III-studier är värdedrivande.

En kredit­facilitet om 50 MSEK har erhållits från huvudägaren Serendipity Group. Denna underlättar den finansiella ställningen på kort sikt och skall främst användas för fortsatt utveckling med Xlucane som nu går in i mer intensiva fas. Liksom 2017 kommer även 2018 bli ett intressant år med ett intensivt nyhetsflöde som kan skapa rörelser i aktien.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.