Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-02-18

Kommentar Angler: Stark avslutning på 2019

Detta är en betald analys på uppdrag av Angler Gaming utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Angler Gaming släppte sin bokslutskommuniké tidigare under dagen, den 18 februari. Bolaget avslutar 2019 på ett imponerande sätt med fortsatt stabil omsättningstillväxt, samtidigt som bolagets rörelseresultat förbättrades med hela 188 procent.

Omsättning

Angler Gaming redovisade en omsättningstillväxt för det fjärde kvartalet 2019 på cirka 17 procent. Från 6,8 miljoner euro till 7,1 miljoner euro. Det innebär att bolagets totala omsättning för helåret 2019 landar på 28,5 miljoner euro, 4 procent under våra estimat, det resulterar i en omsättningstillväxt på höga 55 procent. Högst bland bolagets relevanta jämförelsebolag.

Imponerande lönsamhet

Under det fjärde kvartalet redovisade Angler Gaming ett imponerande rörelseresultat om drygt 2 miljoner euro, en tillväxt om 188 procent y-y. Rörelsemarginalen landade således på 26 procent under Q4 2019, upp från drygt 10 procent året innan. För helåret växte rörelseresultatet med 56 procent till drygt 7 miljoner euro, med en rörelsemarginal om 24,7 procent, vilket var i linje med våra förväntningar.  

Utdelning växer

Styrelsen för Angler Gaming beslutar att utdelningen ska bli 0,07 euro per aktie, vilket är en utdelningstillväxt om 55 procent och motsvarar en direktavkastning om cirka 6,7 procent.

Slutsatsen

Vi bedömer att rapporten för det fjärde kvartalet var något under vår förväntan vad det gäller bolagets omsättningstillväxt. Samtidigt så förbättrades rörelsemarginalen mer än vad vi prognostiserade, vilket indikerar att bolagets kostnadskontroll, ROI och effektivitet fortsätter vara oerhört stark.

Författare Jonatan Andersson