Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-17

Kommentar FrontOffice: Fullt fokus på innehaven med uppsida kvar

Detta är en betald analys på uppdrag av FrontOffice Nordic AB utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

FrontOffice lät under gårdagen meddela om försäljningen av tre helägda dotterbolag. Det strategiska beslutet medför att FrontOffice nu är ett renodlat investmentbolag.

Försäljningen av tre helägda dotterbolag, Svensk Företagsrekonstruktion AB, KROSS och Konkurs punktse Sverige AB gav en total köpeskilling på åtta miljoner kronor, vilket betalas kontant av köparen Dovontil Holdings Ltd. Priset bedöms av oss som marknadsmässigt och adderar likviditet.

Renodling

Det strategiska beslutet medför att FrontOffice nu är ett renodlat investmentbolag och möjliggör för ledningen att effektivisera resursutnyttjandet. Investeringsfokus kommer ligga kvar på Fintech och tillväxtinvesteringar. Rimligtvis kommer dock tyngdpunkten ligga på Fintech.

Fyra innehav

I portföljen finns i dag fyra innehav. Vår bedömning är att lejonparten av portföljens värde är hänförbart till innehaven i fintechbolagen FTCS och Quickbit (QB). I vår senaste analys värderade vi upp innehavet i QB samtidigt som vi också flaggade för att nyhetsflödet från FTCS varit begränsat.

Uppvärdering

Uppvärderingen i QB berodde på lönsamhet och kraftig volymtillväxt, som överträffade våra förväntningar. Detta efter framgångsrik lansering genom flera introducentnätverk. Vi tror att en listning av QB kan ligga inför dörren och bedömer att en rimlig pre moneyvärdering kan komma att ligga mellan 225 och 250 miljoner kronor. FrontOffice andel uppgår till 10,3 procent.

Motiverat värde

Sedan den senaste uppdateringen av analysen (läs här) på FrontOffice från 26 mars 2019 har aktien stigit med 34 procent. Vid detta tillfälle beräknade vi ett motiverat pris per aktie om 2,10 kronor i ett basscenario och uppsida kvarstår således. Vår värdering påverkas inte i någon större utsträckning av försäljningen av tidigare nämnda dotterbolag.

wysiwyg_image

Från ett tekniskt perspektiv har aktien brutit upp ur en fallande trendkanal under positivt och stigande momentum. MA200 möter upp som nästa nivå på uppsidan runt 1,73 kronor.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.