Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-07-07

Tillväxt i fokus även framöver

Detta är en betald analys på uppdrag av Sonetel utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Sonetel har vuxit kraftigt med begränsade resurser. Med noteringen har bolaget fått resurser att öka tillväxttakten ytterligare. Nytt avtal öppnar upp ny potential och vi förväntar oss ett positivt resultat under nästa år.

Sonetel är ett intressant bolag, dels då det har haft en kraftig tillväxt under senare år och dels då bolaget verkar inom heta sektorn, molntjänster. Sedan bolagets start har fokus legat på att tillhandahålla globala kom-munikations tjänster för små-företag med målet att skapa en unik ”freemium-tjänst” till ett lågt pris som är enkel för användaren.

Bolagets mjukvaruplattform är kärnan i verksamheten och an-vänds initialt till att sälja inter-nationella telefonnummer med vidarekoppling. Just nu utnyttjas endast en viss del av funk-tionaliteten. Marknaden i vilken Sonetel verkar kallas i breda termer för SaaS-tjänster (Software as a Service). Denna marknad är enorm och prognostiseras ha en omsättning på 46 miljarder USD under 2017. År 2020 förväntas marknaden växa till 75 miljarder.

Tillväxten är fortsatt i fokus för Sonetel. Bolaget har hittills uppvisat en imponerande tillväxt med begräns-ade resurser. För att komma åt kapital för fortsätt tillväxt noterades aktien i våras. Det nya kapitalet har dels använts till att betala av lån men främst för att fortsätta utvecklingen av API (gränssnitt för maskinell kom-munikation) och AI (artificiell intelligens) som kommer att vara framtida områden för tillväxt för Sonetel.

Investeringar i plattformen resulterar nu mer och mer i ett utökat erbjudande till kunderna och framöver kommer även AI-funktioner att läggas till. Detta kommer ge stöd till användaren i samband med kundkom-munikation. Rimligen kommer bolaget genom funktionen att kunna knyta kunderna närmare till sig med potential för ökade intäkter.

Genom att kombinera en kassa-flödesanalys med en multipel-värdering uppskattar vi det motiverade värdet per aktie till 29 kronor. Modellerat scenario är konservativt då det ännu är osäkert hur mycket som de nya delarna kommer att bidra med. Skulle det nya avtalet med Weebly och de andra satsningarna nå sin fulla finns det ytterligare uppsidafrån vår riktkurs. Vi tar upp bevakning med en köp-rekommendation.  

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.