Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-02-23

Vågat spel på genombrott

Detta är en betald analys på uppdrag av Jumpgate utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

2018 kan bli spelutvecklaren Three Gates genombrottsår. Möjligheten ligger i rättigheter till den officiella versionen av PBR:s tjurridningsspel för mobil och konsol. För att kunna realisera på möjligheten genomförs en emission.

Three Gates (TG eller bolaget) är en mindre spelutvecklare från Gotland. Bolaget tidigare utvecklar spel på uppdrag av andra aktörer och erhåller en ersättning i form av konsultarvode. Sedan ett år tillbaka har fokus varit på egenfinansierad utveckling, vilket skapar möjlighet till större uppsida samtidigt som risken ökar. 

Under 2017 förvärvades rättigheter till Pro Bull Riders (PBR) officiella tjurridningsspel, ”8 to Glory”. Tjurridning är en populär sport i USA. Exempelvis hade PBRs event i snitt 1,3 miljoner TV-tittare i USA. Sporten är även stor i Central- och Sydamerika.

Närmast på agendan ligger den slutliga utvecklingen av konsolversionen till ”8 to Glory”. Denna version avses lanseras under andra kvartalet 2018 i samband med PBR:s 25-årsjubileum. Vi bedömer att konsolversionen av spelet har goda möjligheter att generera intäkter till bolaget på ~30 miljoner redan 2018.

Sedan 2016 har en mobilversion av ”8 to Glory” funnit ute som nu har laddats ner runt en miljon gånger. På Google Play har spelet ett betyg om 4,5. Snittet för mobilspel ligger runt 3,9. Nu planeras en större uppdatering med möjligheter för spelar att genomföra köp i app vilket skapar uppsida - givet dessa förutsättningar bör det kunna ge bra intäkter. Vi modellerar med höga fem miljoner kronor 2018.

För att stärka rörelsekapitalet och kunna realisera på möjligheterna med ”8 to Glory” genomförs en nyemission som är säkrad till 80 procent. Emissionen genomförs till en kurs om sju kronor. I vårt bas-scenario beräknas ett motiverat värde per aktie till 13,1 kronor efter antagen fulltecknad emission.

Författare Markus Augustsson