Bli medlem
Bli medlem
2016-04-01

Användarvillkor

Aktiespararnas webbplats finns till för Aktiespararnas och Unga Aktiesparares medlemmar och andra aktie- och fondintresserade. Webbplatsen ska stödja Aktiespararnas övergripande mål och visioner.

 

En stor del av materialet på vår webbplats är fritt att läsa för alla besökare, men för att läsa senaste numret av vår tidning samt exklusivt material måste du vara medlem i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare.

 

För att kunna kommentera artiklar och ta del av låst material måste du också ha ett webbkonto på webbplatsen och vara inloggad. När du registrerar dig för webbkonto godkänner du samtidigt det användaravtal som finns för webbplatsen (på denna sida).

 

Upphovsrätt

Innehållet på Aktiespararnas webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Du får exempelvis inte ändra, kopiera, publicera eller sälja vidare material som kommer från information från denna webbplats. Materialet får inte användas i kommersiellt syfte, konkurrerande syfte och/eller eget vinstsyfte.

 

Det går bra att citera materialet och då ska källa anges. Om du är osäker, kontakta oss gärna och fråga.

 

Personuppgiftslagen

De uppgifter du anger när du anmäler dig som användare eller medlem lagras i Aktiespararnas dataregister tillsammans med den information du laddar upp och skriver in. Vi lagrar också statistik och trafikinformation som uppkommer när du använder vår webbplats.

 

Länkning

Du får gärna länka till vår webbplats så länge detta inte stör syftet med webbplatsen. Företag och privatpersoner får inte utnyttja Aktiespararnas varumärke eller webbplats i kommersiellt syfte, konkurrerande syfte och/eller eget vinstsyfte.

 

Kontakta medlemmar

Det är inte tillåtet att använda Aktiespararnas webbplats för att kontakta våra användare i syfte att marknadsföra produkter och tjänster. Aktiespararna säljer heller inte kontaktinformationen till tredje part.

 

Regler för kommentarer

Innehåll som skapas av webbplatsens användare ansvarar skribenten för och inte Aktiespararna.

 

Det är upp till varje användare att, precis som vid annan läsning, analysera och kritiskt granska innehållet. Aktiespararna tar inte ansvar för agerande baserat på innehåll som publicerats på vår webbplats.

 

Aktiespararna har rätten att publicera hela eller delar av kommentarer och diskussioner i sin tidning i syfte att marknadsföra webbplatsen.

 

Aktiespararna har rätten att ta bort inlägg som är opassande eller som inte följer Sveriges lagar.

 

Exempel på innehåll som raderas:

  • Påhopp och/eller smutskastning av medlemmar/användare, personer eller företag.
  • Kommersiella budskap.
  • Icke relevant information som inte rör webbplatsens huvudområde.
  • Stötande kommentarer.
  • Uppmaningar till brott.
  • Hets mot folkgrupp.
  • Innehåll som strider mot personuppgiftslagen.
  • Innehåll som strider mot upphovsrättslagen (citera gärna men ange källa).
  • Innehåll som anses vara falsk i syfte att bedra andra besökare.

Syftet med att ta bort innehåll enligt ovan är att öka kvaliteten på tjänsten och att skapa ett större värde för våra användare och medlemmar.

 

Aktiespararna har rätten att stänga av användare av tjänsten som vid upprepade tillfällen missköter sig.

 

Anonymitet

Det är möjligt att vara anonym även om vi hellre ser att du som användare står för det du säger och berättar vem du är. Om du valt att vara anonym kommer information om identitet eller IP-adress inte att lämnas ut. Undantaget är om det finns misstankar om brott och domstol kräver att uppgifterna lämnas.