Du är här

Medlemsförmåner

Som medlem i Aktiespararna får du förmåner värda tusentals kronor. Ett års medlemskap i Aktiespararna kostar endast 595 kronor.

 

 

Tidningen aktiespararen
Aktiespararen medlemsförmån

Du får 9 nummer av Aktiespararen som ökar dina kunskaper om börsen, aktier och fonder.

Aktiespararen är Nordens största aktie- och fondmagasin med 130 000 läsare.

Aktiespararen vilar på tre ben:

  • rådgivning
  • opinionsbildning
  • utbildning

Med hjälp av Aktiespararen får du ta del av intervjuer med näringslivets tungviktare, oberoende analyser, köp- och säljråd, skatterådgivning samt allehanda information om den svenska marknaden för aktier, fonder och andra relaterade värdepapper.

Fri aktiejuridisk rådgivning

Som medlem kan du kostnadsfritt vända dig till våra jurister och få hjälp med allt som rör eventuella aktierelaterade problem.

Frågorna kan exempelvis gälla:

  • beskattning av noterade aktier
  • om du bör tacka ja eller nej till ett uppköpserbjudande
  • vart du vänder dig om du tycker att du fått felaktig rådgivning
  • aktiesparklubbar
  • allmän information om noterade bolag

Vi svarar även på frågor och hjälper dig inför din deklaration. Varje år får du en deklarationsspecial tillsammans med tidningen Aktiespararen som ger dig den hjälp du behöver för att kunna deklarera kapitalinkomsterna rätt.

Förmånliga priser på aktie- och fondhandel

Som medlem i Aktiespararna får du genom vårt eget värdepappersbolag, Aktieinvest, extra förmånliga priser med höga rabatter på aktiehandel. 

Hos Aktieinvest kan du spara i aktier, fonder och färdiga aktie- och fondportföljer. Kontakta Aktieinvest och ange medlemsnummer för att de förmånliga prisera ska gälla.

Utbildningstillfällen och över 900 aktieträffar

Aktiespararna anordnar årligen över 900 aktieträffar och evenemang runtom i Sverige för att ge dig som placerare bättre beslutsunderlag i dina aktieaffärer.

På aktiviteterna möter du bland annat aktuella börsnoterade bolag och får analyser av aktiemarknaden. Du får även lyssna till intressanta seminarier och paneldebatter.

Rådgivning inom sparande och pension

Som medlem i Aktiespararna får du vägledning i ditt sparande med hjälp av Aktiespararnas sparexperter.

Du kan vända dig till sparexperterna om du har frågor kring bland annat sparande, tjänstepension, premiepension, konsumenträtt samt kontakter med banker eller myndigheter. Direkta placeringsråd ges dock ej.

Fri tillgång till analysprogrammet Hitta kursvinnare i 90 dagar

Som ny medlem får du prova analysprogrammet Hitta kursvinnare i 90 dagar, vilket är ett unikt aktieanalysprogram och ett utmärkt hjälpmedel när det gäller att fatta beslut om aktieaffärer. Inte minst när det gäller stock picking - att hitta undervärderade bolag oavsett bransch.

Fondväljaren

Fondväljaren är ett unikt hjälpmedel som hjälper dig välja rätt fond och vägleder dig så att du undviker fallgroparna.

Med Fondväljaren får du en ärlig chans att testa om din fond håller måttet och därmed kan leverera en äkta aktiv förvaltning. För att utvärdera fondens förutsättningar att avvika från jämförelseindex tittar vi på två nyckeltal; aktiv andel (active share) och aktiv risk (tracking error). För att en fond ska ha en sportslig chans att avvika från jämförelseindex krävs att både fondens aktiva andel och aktiva risk är hög. I beskrivningen av Fondväljaren kan du hitta mer information om våra gränsvärden och vad vi anser är en äkta, semi, och falskt aktivt förvaltad fond.

Förmånliga försäkringar via Aktiespararna Medlemsförsäkring

Du har som medlem i Aktiespararna  trygga och prisvärda medlemsförsäkringar för bil, villa, fritidshus, hem, husbil, husvagn, släpvagn, fritidsbåt och olycksfall. Försäkringarna är kryddade med extra fördelar, och du kan få upp till 20 % rabatt.

Gratis webbkurser

Vi har tre mycket uppskattade webbkurser som medlemmar får ta del av gratis. Kurserna heter Pensionsskolan, Aktie- och fondskolan och Hitta kursvinnare-skolan.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.