Aktiespararna

Problem att logga in?

Om du har problem att logga in och/eller hålla dig inloggad på vår webbplats kan några av dessa lösningar hjälpa.

Dessa lösningar är för problem som påverkar inloggning via mobiltelefon/surfplatta, inklusive problem som dessa:

  • Du får en varningstext om att mitt konto inte går att hitta
  • Det händer ingenting efter att du klickat "Logga in"
  • Du får ett felmeddelande om felaktigt lösenord

Varför får jag en felmeddelande om att ni inte kan hitta mitt konto?

Den vanligaste orsaken till detta är att din e-postadress inte ännu skapats upp med ett tillhörande lösenord. Om du är medlem så finns din e-postadress troligen redan registrerad hos oss men det är viktigt att du följt stegen här för att du ska kunna ha ett lösenord knutet till din e-postadress och därefter kunna logga in. Observera att medlemsnummer inte längre fungerar att använda som lösenord.

Varför händer det ingenting efter att jag tryckt "Logga in"?

Detta är ett problem som kan ha flertalet orsaker. Några av de vanligaste orsakerna är att hemsidan har uppdaterats under tiden för inloggningen, att webbläsaren använder väldigt mycket RAM-minne och hänger sig, dåligt nätverk eller att cachen mellan hemsida och webbläsare är korrupt.

En möjlig och enkel åtgärd är att ladda om sidan. Detta gör du genom att:

  • I Safari välja Visa > Ladda om sidan eller trycka på Kommando-R för en vanlig omladdning, alternativt Option+Command+E för en hård omladdning
  • I Firefox, Chrome, Opera, och Internet Explorer trycka på omladdningsikonen i webbläsarfönstret eller trycka på Ctrl+R för en vanlig omladdning, alternativt Ctrl+F5 för en hård omladdning

Varför får jag ett felmeddelande om att mitt lösenord är fel?

Orsaken till detta är att hemsidan inte känner igen det angivna lösenordet. Den vanligaste orsaken till detta är att man råkat skriva in felaktigt lösenord. Lösenord är tecken- och skiftkänsliga vilket innebär att om du en gång skrivit in ett lösenord med stor bokstav så måste du varje gång skriva in en stor bokstav på samma ställe. Mellanslag klassificeras även det som ett tecken. För att exemplifiera; om du första gången angivit lösenordet: exEmpEl$ så kommer du inte att kunna logga in nästa gång genom att skriva exempel$ så var noga vid val och inmatning av lösenord.

Varför håller jag mig inte inloggad när jag använder Facebook messenger eller Gmail appen i mobilen?

Facebook messenger, Gmail och vissa andra applikationer i mobilen har sina egna inställningar för hur man öppnar länkar. När man öppnar länkar från dessa appar öppnas en temporär "in-app" webbläsare och denna temporära webbläsare delar varken cookies eller autentisering med andra webbläsare. Detta betyder att du aldrig kan logga in i den temporära webbläsaren och samtidigt fortsatt hålla dig inloggad.

Du kan lösa detta problem genom att stänga av den temporära webbläsaren i applikationen. Detta gör du genom att:

  • För Facebook messenger ändrar du detta via din profil. Tryck på din profilbild i det övre vänsta hörnet i Messenger-appen, välj Foton och media > Kryssa i rutan som heter "Öppna länkar i standardwebbläsaren"
  • För Gmail kan du ändra detta via inställningar. Tryck på skärmen i det övre vänstra hörnet i Gmail-appen, välj Inställningar > Allmänna inställningar > Kryssa ur rutan som heter "Öppna webblänkar i Gmail"

Inga av dessa lösningar hjälper mig med mitt specifika problem

Kontakta vår medlemsservice: medlems-service@aktiespararna.se så hjälper vi dig!