Aktiespararna

Strategiskolan

För att lyckas med ditt aktiesparande är det bra att ha en eller flera strategier att följa. Då kan du enkelt komma fram till när du bör köpa eller sälja olika aktier. Nedan förklarar vi i korta filmer hur strategierna i SaveByBell fungerar. Vill du hellre läsa om strategierna så kan du göra det här:

Vi förklarar de olika strategierna

I grundkursen får du lära dig om vad en aktiestrategi är, vilka typer av strategier som finns och varför du bör ha en strategi för ditt sparande.

Strategin syftar till att försöka identifiera bolag som ger avkastning både i form av höjd utdelning och en högre aktiekurs.

PEG-strategin plockar fram bolag som troligtvis är undervärderade med förhoppningen att värderingen och aktiekursen sedan ska öka.

Denna strategi identifierar bolag som historiskt varit högre värderade än vad de är idag, med förhoppningen att värderingen åtminstone ska återgå till det normala.

RSI-strategin plockar fram aktier som gått upp eller ned väl mycket på sistone. Utifrån den infon brukar man kunna göra bra aktieaffärer.

Här får du möjligheten att investera i bolag vars aktiekurs troligen befinner sig i inledningen av en långsiktigt stigande trend.