Aktiespararna

Digitala utbildningar

Aktieakademin är vår utbildningsportal för dig som medlem. I portalen finns olika utbildningar som behandlar allt från vad aktier och fonder är, hur börsen funkar och hur du får guldkant på pensionen.

Besök utbildningsportalen för mer information (medlemskap krävs).

Vårt utbud av digitala utbildningar

Guide till dina första steg på aktiesparar-resan! Här går vi igenom att öppna konto, hur du ska tänka kring strategi, välja mäklare och mycket mer!

Vad är en aktie och hur tjänar man egentligen pengar på aktiehandel? En grundläggande utbildning om aktier för dig som är ny på marknaden.

Allt och lite till om fonder för dig som är ny på marknaden! Vad är en fond och hur skiljer sig hedgefonder och ETF:er från vanliga fonder?

När du lärt dig om både fonder och aktier är det dags att lägga till lite fördjupad förståelse för börsen som handelsplats och hur det fungerar i praktiken.

Bygg vidare på dina baskunskaper med förståelse för hur omvärlden påverkar din egen ekonomi och aktiehandel. Vad menas egentligen med ”makroekonomi”?

Tiden är spararens bästa vän och i kombination med ett smart sparande kan resultatet överträffa förväntningarna. Med oss kan du planera för framtiden.

För dig med växande intresse för företagsanalys och som redan idag har grundläggande kunskap om aktiemarknader. Tillvägagångssätt och bra jämförelsetal.

Allt om tjänstepension och privatsparande, löneväxling och hur du maximerar dina möjligheter för tillvaro med guldkant när det är dags för pensionen!

För den nyfikne och kunskapstörstige! Häng med på en djupdykning i optioner och terminer, warranter och förtydligande om hur derivat fungerar.

Riktar sig till dig som ska börja använda analysverktyget Hitta kursvinnare. Av de hundratals funktioner går denna introduktionskurs igenom de viktigaste.

Bli en bättre investerare! Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om trading och olika verktyg som används i processen.

Fler utbildningar från Aktiespararna