Aktiespararna

Hitta kursvinnare

Ett utmärkt hjälpmedel

När du ska fatta beslut om dina aktieaffärer är Hitta kursvinnare ett smart hjälpmedel som snabbt tar fram aktier du bör analysera. Det är ett av Sveriges mest använda analysprogram och innehåller allt du behöver för att göra bra aktieaffärer. Oavsett om du handlar aktier på kort eller lång sikt, eller om du gör många eller få aktieaffärer. Programmet finns i tre olika abonnemangstyper – Bas, Pro och Pro Plus. Dessutom kan du komplettera med speciella tillägg, inklusive amerikanska aktier med realtidsdata.

Ladda ner Hitta Kursvinnare Bas - exklusivt för dig som är Bas- och Premium medlem!

Läs mer om vilka olika abonnemangstyper som finns för Hitta Kursvinnare här

Hitta Kursvinnare Bas passar dig som vill komma i gång med aktier och göra enklare analyser.Du får tillgång till sex av de åtta modulerna som finns i programmet: Bolag, Urval/Sök, FA-modul, TA-modul, Portföljhantering och Kurslista. Kursdata är fördröjd med 15 minuter när börsen är öppen. Som ny Premium-medlem hos Aktiespararna testar du programmet kostnadsfritt i 6 månader.

Urval/Sök
Urval/Sök är en funktion som hjälper dig att hitta bolag på Stockholmsbörsen som är intressanta att analysera. Du väljer och sorterar dina analyserar utifrån drygt 30 fundamentala nyckeltal, som exempelvis p/e-tal, vinst- och försäljningstillväxt de senaste 5 åren, utdelning och direktavkastning. Du avgränsar enkelt din sökning till att enbart gälla en särskild börslista, bransch eller bolag baserat på olika nyckeltal. När du gör en teknisk analys kan du dessutom välja mellan ännu fler nyckeltal.

Kurslista
Modulen Kurslista är ett hjälpmedel som är till för att hitta aktier som är intressanta att analysera. Med hjälp av modulen hittar du exempelvis aktier som befinner sig i en stigande eller fallande trend. Sådana aktier brukar ofta vara extra intressanta att kika lite extra på.

Bolag
I modulen Bolag får du en presentation av det bolag du valt. I Bas-versionen finns grundläggande information, som exempelvis diagram med vinst- och försäljningstillväxt, utdelning, börsvärde, list- och branschtillhörighet, samt information om hur aktien presterat historiskt.

Fundamental analys
Den fundamentala analysen omfattar sju analyssteg, som innefattar allt från bolagets historiska försäljnings- och vinstutveckling, lönsamhetsutveckling och utdelningar, till hur aktiemarknaden värderat aktien historiskt och aktiens förväntade högsta avkastning. Med en fundamental analys får du också en signal om huruvida aktien befinner sig i köp-, behåll- eller sälj zon, utifrån de bedömningar du tidigare gjort i analysen. Du testar enkelt hur dina antaganden om p/e-talet och vinsttillväxten påverkar den förväntade högsta avkastningen i en så kallad Känslighetsanalys, vilket ger dig tillfälle att ändra dina antaganden.

Teknisk analys
I programmets TA-del finns i Bas-versionen de vanligaste analysmodellerna man använder vid teknisk analys. Till exempel RSI, Momentum och olika varianter av glidande medelvärde. Totalt finns ett 30-tal analysverktyg. Du kan även göra ett vinsttest med hjälp av en speciell funktion.

Portföljhanteraren
I Portföljhanteraren lägger du in dina affärer och följer sedan enkelt ditt aktieinnehav. En bra funktion är att du kan se hur ditt innehav är fördelat inom olika branscher.

Ta ditt sparande och aktieinnehav till nästa nivå

Investerarverktyg

Här hittar du verktyg för aktieanalys, teknisk analys och andra matnyttiga resurser som kan vara behjälpliga på din investeringsresa. Våra verktyg är utformade för att hjälpa dig fatta smartare investeringsbeslut.