Aktiespararna
Event avslutat
Det här eventet har redan ägt rum och går inte längre att anmäla sig till.

Aktiekväll "Investera som proffsen"

AktivitetFysisk
19 juni 2023 15:25 till 19:00Hotell Anglais, Stockholm

Med Stefan Fölster, nationalekonom, & Anders Haglund, tradingcoach, "Vart är börsen på väg?"

Varmt välkommen till Investerarmötet 19 juni 2023Hotell Anglais, Stureplan som vi rundar av halvåret med bolagspresentationer och föreläsningar kring aktier & investeringar. 

Den här gången gästar också nationalekonom Stefan Fölster för tredje gången med att uppdatera sitt senaste projekt "Konsten att tappa bort 4000 miljarder – så sköts våra offentliga tillgångar" .  Han har tidigare gästat oss med "Robotrevolutionen" 2015 och 2019 med "The Crash of 2024" . Böcker som är väl värda och högst aktuella att läsa i sommar i hängmattan.

Författaren Stefan Fölster är docent i nationalekonomi och författare till ett stort antal böcker, vetenskapliga artiklar och rapporter om främst tillväxt och näringslivsfrågor. Han har varit verksam som chefsekonom på Svenskt Näringsliv och vd för Handelns utredningsinstitut. 

Vart är börsen på väg 2023? "Investera som Proffsen"

Vi bjuder in professionella investerare som tar tempen på börsläget, vilket vi bland annat har bjudit in aktieanalytikern och tradingcoachen Anders Haglund som kommer göra en övergripande analys av börsläget i både Sverige, Europa & USA, samt även plocka fram några aktier som han tycker kan vara extra intressanta att titta lite närmare på under rådande börsläge. 

Konsten att tappa bort 4000 miljarder- så sköts våra offentliga tillgångar

Svenska folket är betydligt rikare än vad som hittills varit känt. Det beror på att våra offentliga tillgångar i form av fastigheter, infrastruktur och offentliga företag varken redovisas och värderas efter sitt sanna värde eller förvaltas professionellt. Rätt värderat och förvaltat skulle stat, regioner och kommuner kunna finansiera mycket av vår välfärd utan att behöva höja skatterna. I boken "Konsten att tappa bort 4000 miljarder – så sköts våra offentliga tillgångar" utvecklas förslag som skulle kunna lyfta förvaltningen av de offentliga förmögenheterna till ”best practice” i världen.

 Stefan Fölster, tillsammans med Dag Detter, har också skrivit boken, ”The Public Wealth of Nations” – vilken blev utsedd till årets bästa bok av The Economist och Financial Times, samt ”The Public Wealth of Cities”

Vi bjuder på något lätt att äta och dricka

(öppet även för icke medlemmar)

Programmet kommer uppdateras då vi inväntar svar från föreläsare.

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
19 juni 2023 15:25
Sluttid
19 juni 2023 19:00
Lokalavdelning
Typ av aktivitet
Aktivitet
Plats
Hotell Anglais
Adress
Humlegårdsgatan 23
Stockholm