Aktiespararna
Event avslutat
Det här eventet har redan ägt rum och går inte längre att anmäla sig till.

Aktieträff med Husqvarna, Mildef och Invisio

AktivitetFysisk
15 februari 2024 17:30 till 20:00Missionskyrkan, sal Linnéstugan, Uppsala


Husqvarna

Husqvarna Group grundades 1689 och är idag en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat robotgräsklippare, motorsågar, trimrar, åkgräsklippare och trädgårdsbevattning. Husqvarna Group är även ledande inom utrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under de globala varumärkena Husqvarna och Gardena via direktförsäljning, fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Försäljningen under 2022 uppgick till 54 miljarder SEK och koncernen har cirka 14 400 medarbetare i 40 länder. Husqvarna kommer att presenteras av vVD/IR-chef Johan Andersson.

https://www.husqvarnagroup.com/en

MilDef Group

Försvarsteknikföretaget MilDef Group, grundat 1997, befinner sig just nu i ett försvarspolitiskt epicentrum. Baserat på högteknologisk ingenjörskonst av högsta internationell nivå är MilDef centrala för moderniseringen och digitaliseringen av försvarsmakter i Norden och NATO. Med egen utveckling och produktion av IT-system (datorer, skärmar, servrar, switchar, drönarkontroller etc) som tål helt extrema kvalitetskrav för den moderna försvarsarenan – är MilDef hovleverantör till försvarskunder, partnerföretag och stater som just nu rustar upp försvarsförmågor – efter årtionden av nedrustning. För att skydda demokrati och vårt sätt att leva.

Så när allt står på spel har MilDef en roll att spela. Utifrån en bas i Helsingborg expanderar nu MilDef ut på den internationella arenan med verksamheter i nio länder. Idag har MilDef 330 medarbetare och noterat på Nasdaq Mid Cap.

MilDef - We Armor IT.


INVISIO erbjuder avancerade system för kommunikation och hörselskydd  som gör det möjligt att kommunicera i extremt bullriga och uppdragskritiska miljöer.

 Trots två år av pandemi, som dämpade tillväxten och påverkade lönsamheten, har INVISIO under de senaste fem åren genomsnittligt  levererat en imponerande tillväxt och rörelsemarginal på cirka 15 procent.  Försäljningen i Q3, 2023, var den högsta någonsin i ett kvartal och uppgick till 311 MSEK, vilket är 115 MSEK högre än föregående år. På årsbasis var försäljningstakten 1,2 miljarder SEK och rörelsemarginalen uppgick till 20 procent.  Givet rådande fördelaktiga marknadsläge och de investeringar som  INVISIO under senare år gjort i produktportföljen och försäljningsorganisationen, är det bolagets bedömning att försäljningen kommer vara fortsatt stark.  Bolaget har huvudkontor i Köpenhamn och försäljningsorganisationer i  USA, Frankrike, Storbritannien, Italien och Thailand. INVISIO-aktien är  noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2015 och återfinns i Mid  Cap-segmentet.

Mer information Interview med Michael Peterson


Dela med dig

Eventinfo

Starttid
15 februari 2024 17:30
Sluttid
15 februari 2024 20:00
Lokalavdelning
Typ av aktivitet
Aktivitet
Plats
Missionskyrkan, sal Linnéstugan
Adress
St Olofsgatan 40
75332 Uppsala