Aktiespararna

Förstklassig kryssning på Elbe och Moldau

UtbildningResa
19 juli 2024 07:00 till 25 juli 14:00Elbe och Moldau

Drömmer du om att göra en lyxig flodkryssning på någon av Europas stora floder? Nu har du chansen. I ett unikt samarbete med det exklusiva franska rederiet CroisiEurope har vi nöjet att erbjuda en förstklassig sommarkryssning på floderna Elbe och Moldau. Detta till ett pris som är cirka 10.000 kronor lägre än normalt. 

Under sju dagar i andra halvan av juli färdas vi längs ljuvliga Elbe och Moldau och genom idylliska landskap ombord på MS Elbe Princess II. Vi upptäcker många av de gömda skatterna i Böhmen, besöker charmiga och kulturella Prag och Dresden, äter gott och ser slott som rymmer många överraskande konstverk. Självklart blir det även berikande aktieföreläsningar ombord.

MS Elbe Princess II är ett modernt och topprankat fartyg som endast har plats för 81 passagerare. Mat och dryck av hög kvalitet ingår på resan, liksom ett späckat aktivitetsprogram med utflykter och aktieföreläsningar. Välkommen att följa med på en härlig resa!

Klicka här för att anmäla dig

Reseprogram

Dag 1
Vi flyger med direktflyg från Arlanda (9.20) eller Kastrup (12.45). Framme i Prag möts vi av en transfer som tar oss till MS Elbe Princess II, som ligger och väntar på oss i centrala Prag. Efter ombordstigning och incheckning finns tid för att bekanta sig med fartyget. På kvällen blir det välkomstmiddag i fartygets härliga restaurang. 

Dag 2
Vid tidig morgontimme lämnar vi Prag och på förmiddagen njuter vi av utsikten och har en första aktieföreläsning ombord. När klockan närmar sig 14.30 ankommer vi till den tjeckiska lilla pittoreska staden Melnik med rötter från medeltiden. Här möts floderna Elbe och Moldau och stadens skönhet och vackra omgivningar är slående. Melnik är också berömt för sin vinproduktion. Vi kliver av båten och i gemensam trupp gör vi en rundtur, där vi bland annat besöker slottet, som är känt för sin rika interiör och imponerande samling konst och antikviteter. Eftermiddagen fortsätter sedan med en vinprovning, där vi erbjuds prova fem viner från regionen.

Dag 3
Efter frukost kliver vi av båten och reser med buss till Dresden. Här välkomnas vi av en svensktalande lokalguide som tar med oss på en rundtur i staden som också kallas ”Elbes Florens”. Dresden, vid Elbeflodens strandkant, är framträdande för sin rika historia och imponerande arkitektur. Här finner vi bland annat den ståtliga barockkyrkan Frauenkirche, en symbol för stadens pånyttfödelse, och Zwingerpalatset, en juvel och ett påfallande exempel på barockarkitektur. Efter rundturen får vi tid att på egen hand utforska staden innan det är dags för att återigen bege oss till vår båt, som förflyttat sig tillbaka till Prag.

Dag 4
På förmiddagen har vi en aktieföreläsning och efter lunch är det dags att utforska Prag. Detta gör vi på en rundtur med en svensktalande och synnerligen kunnig lokalguide. Vi strosar på de kullerstensklädda gatorna och lär oss av den historia Prag stoltserar med och får en inblick i stadens innehållsrika förflutna med fokus på de rester kriget lämnat efter sig. Detta samtidigt som vi beskådar imponerande arkitektur, färggranna husfasader och spiror som sträcker sig mot himlen. Vi vandrar en bit till fots genom gamla stan och ser historiska byggnader och Karlsbron, som spänner sina valv över floden Moldau, som en tidsresande länk mellan förflutet och nutid.

Dag 5
Efter en aktieföreläsning på förmiddagen och lunch kommer vi till den lilla undangömda pärlan Stechovise, som omfamnas av ett grönskande landskap i form av frodiga skogar och mjuka kullar. Stechovise vilar stolt på ett fascinerande förflutet, speciellt under andra världskriget när området blev känt för dess gömställe av nazisternas stulna konst och föremål. Utöver mysterium och skatter är Stechovice välkänt som en plats för rekreation och en populär destination för resenärer som söker lugn och vila. Vi gör en utflykt till Konopiste slott, som erbjuder besökaren en inblick i det europeiska adelslivet från förr. Slottet, som ursprungligen är byggt i gotisk stil på 1200-talet, är kanske mest känt för att ha varit hem för ärkehertig Franz Ferdinand av Österrike.

Dag 6
Vi inleder dagen med frukost, en avslutande aktieföreläsning och lunch, under tiden som MS Elbe Princess II tar oss tillbaka till Prag. På eftermiddagen gör vi en gemensam rundtur på västra sidan av floden Moldau. Denna del domineras av det kungliga slottskomplexet med anor från 800-talet och karaktäriseras av arkitektonisk prakt och kulturell rikedom. Inom slottsområdet står den storslagna Sankt Vituskatedralen som med sina monumentala torn är ett framträdande landmärke för Prag. Katedralens byggnation tog nästan 600 år att färdigställa, vilket resulterat i en fascinerande blandning av gotisk, renässans och barock arkitektur. På kvällen blir det avskedsmiddag ombord, då vi i goda vänners lag knyter ihop säcken på ett trivsamt och välsmakande vis.

Dag 7
Vi äter frukost och gör oss redo för utcheckning och avfärd. Väl i land möts vi av en buss som kör oss till flygplatsen. Planen landar i Sverige/Danmark på eftermiddagen.

Aktieföreläsningar
Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 1.100 bolag och det är naturligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Det berättar vi på de fyra aktieföreläsningar som vi håller under kryssningen. Vi tar fram intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på aktieportfölj. Inga särskilda förkunskaper krävs för att vara med på föreläsningarna.

Fartyget
Vi reser med stil och komfort ombord på premiumfartyget MS Elbe Princess II. Flodkryssarens interiör är inredd i naturliga toner för att påminna om den rikliga naturen längs flodstränderna. Trots att fartyget är över 100 meter långt finns det endast 42 hytter ombord och max antal passagerare är 81. Alla hytter på main deck har fönster. På upper deck har hytterna även en vädringsbalkong. Hytternas storlek är 14 kvadratmeter och alla har privat badrum med dusch.

Datum avresa: 19 juli 2024

Avresa från: Arlanda och Kastrup

Datum hemresa: 25 juli 2024


Resan omfattar: 

• Direktflyg till och från Prag.
• Transfer mellan flygplatsen i Prag och MS Elbe Princess II t/r.
• Boende i delad hytt på fartyget i sex nätter.
• All inclusive på fartyget, vilket inkluderar frukost, lunch, fika, middag och drycker.
• Utflykter enligt program ovan med svensktalande guide.
• Vinprovning.
• Aktieföreläsningar.
• Gratis Internet ombord.
• Skatter, hamnavgifter och förbetald dricks ombord på fartyget.
• Trevligt resesällskap med aktieintresse.


Pris: Från 23.400 kr för del i tvåbäddshytt med fönster på main deck. Den som vill bo på upper deck och ha en vädringsbalkong i hytten betalar 2.150 kr extra. Enkelhytt kostar 1.900 kr extra på main deck och 4.300 kronor extra på upper deck. 

Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.


Klicka här för att anmäla dig

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
19 juli 2024 07:00
Sluttid
25 juli 2024 14:00
Arrangör
Centralt
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
Elbe och Moldau
Gå till anmälan