Aktiespararna

Kryssning i norska fjordar

UtbildningResa
18 maj 2024 22:00 till 26 maj 21:59MSC Euribia


De norska fjordlandskapen är verkligen hänförande vackra och något som alla bör uppleva. Därför gör Aktiespararna i slutet av maj en aktiekryssning dit med det moderna och majestätiska fartyget MSC Euribia. På programmet står spektakulära upplevelser, trevligt umgänge och berikande aktieanalys. Välkommen att följa med på en resa utöver det vanliga!

Klicka här för att anmäla dig


Reseprogram

Dag 1
Under eftermiddagen stiger vi på MSC Euribia, som ligger och väntar på oss i hamnen i Köpenhamn. Den som vill ta en titt på Den lille havfrue bör hinna med det innan det är dags för ombordstigning. Färden mot Norges vackra landskap startar vid 18-tiden, och efter avgång njuter vi av god mat och underhållning ombord.

Dag 2
Hela denna dag tillbringar vi till havs, och det blir en dag i aktieanalysens tecken. Vi kör ett analyspass på förmiddagen och efter lunch kör vi ett till. Analyspassen är totalt fyra till antalet och syftet med dessa är att hitta köpvärda aktier och komma fram till ett bra förslag på en aktieportfölj. 

Dag 3
I Norge finns över 1.000 fjordar och vid lunchtid ankommer vi till Geirangerfjorden, som är en av Norges största. Fjorden är en del av UNESCO:s världsarvslista och här möts vi av spektakulära vyer med höga fjälltoppar, svallande vattenfall och djupa dalar. Eftermiddagen är fri till att upptäcka Geirangerfjorden på egen hand. Kanske lockar den nationella turistleden Fosseråsa vid vattenfallet Storsäterfossen, eller det häpnadsväckande landskapet från Örnesvingens utkiksplats.

Dag 4
Under tidig morgon ankommer vi till Ålesund, som är känt för sina karaktäristiska byggnader i jugendstil som byggdes efter att staden brann ner 1904. I den bevarade delen av staden finns flera butiker och barer att strosa bland. I Ålesunds hamn samlas fiskebåtarna efter att ha fiskat upp dagens fångst. Kanske lockar färska räkor eller fisk till lunch? Den aktiva som vill gå en cirka 10 minuters promenad i trappor från Byparken till berget Aksla, belönas med en hänförande vy från utsiktsplatsen.

Dag 5
På resans femte dag besöker vi Flåm, beläget i Aurlandsfjorden. Den två mil långa tågresan från Flåm till fjällen i Myrdal, har kommit att kallats en av världens vackraste tågresor. Under tågresans färd är det möjligt att skåda sensationella miljöer längs med den glittrande fjorden. Biljetter till Flåmsbanan finns att köpa på Flåms station. Från Stegasteins utkiksplats går det att skåda vackra panoramavyer och för den äventyrlige erbjuder Flåm Nordens längsta zipline, som är hela 1381 meter lång. Vill du hellre upptäcka Flåm från marknivå, är kanot-eller cykeluthyrning andra tips på aktiviteter. I Aurland finns också flera hantverksbutiker och bagerier att strosa bland.

Dag 6
Efter väldigt många härliga naturupplevelser och vyer blir det en dag till havs, och då är det dags för aktieanalys igen. Vi kör ett pass före lunch och ett på eftermiddagen. Vi ska bland annat komma fram till vilka aktier det är bra läge att köpa.

Dag 7
Under morgonen ankommer vi till Kiel i Tyskland. Havet delar stadens centrum vackert i två delar och här finns det tid att på egen hand ta del av stadens stora utbud. Tips på aktiviteter är shopping på Dänische Strasse, Kiel slott, operahuset eller att besöka något av stadens museer. Passa på att äta en välsmakande lunch med utsikt över kanalen och de fartyg som trafikerar Kiel.

Dag 8
Under morgonen anländer vi till Köpenhamn. Efter frukost och utcheckning kliver vi av MSC Euribia och påbörjar resan hem på egen hand.

Aktieanalys
Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 1.100 bolag och det är naturligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Analysprogrammet Hitta kursvinnare är ett ypperligt hjälpmedel för detta ändamål och programmet kommer att ligga som grund för de aktieanalyspass som kommer att genomföras på resan. Med hjälp av programmet analyserar vi intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på aktieportfölj. Inga särskilda förkunskaper krävs för att vara med på passen.

Fartyget
MSC Euribia är ett stort och mäktigt fartyg och ett av de nyaste i MSC-flottan. Fartyget är över 330 meter långt och har hela 19 däck, vilka totalt har plats för över 6.000 passagerare. MSC Euribia har allt som förväntas av ett modernt kryssningsfartyg, såsom flertalet restauranger och barer, teater med underhållning, casino, flera pooler, spaavdelning och gym. Fartyget är dessutom vackert utsmyckat med många konstverk i original.


Hytter
Samtliga hytter har dubbelsäng (som kan omvandlas till två enkelsängar), luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv tv, telefon, trådlöst internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Insideshytt - En cirka 17 kvadratmeter stor standardhytt utan fönster.

Utsideshytt - En cirka 12 kvadratmeter stor hytt med ett fönster och begränsad havsutsikt.

Balkonghytt - En cirka 17 kvadratmeter stor hytt med en privat balkong på 6-8 kvadratmeter.

Datum avfärd: 19 maj

Avresa från: Fartyget avgår från Köpenhamn klockan 18.00. Var och en tar sig till hamnen på egen hand i god tid före avgång.

Åter i Köpenhamn: På morgonen den 26 maj

Resan omfattar: 

• Boende i delad hytt på fartyget i sju nätter.
• Helpension (frukost, lunch, middag och mellanmål) på fartyget.
• Dryckespaket Easy ombord på fartyget. Inkluderar ett urval av öl, vin, cocktails, läsk, vatten och kaffe. 
• Skatter, hamnavgifter och förbetald dricks ombord på fartyget.
• Aktieanalys.
• Trevligt resesällskap med aktieintresse.

Pris: Från 15.250 kr för del i insides dubbelhytt. Tillägget för enkelhytt är från 10.340 kr. Det finns möjlighet att välja utsideshytt och balkonghytt också. Info och priser om detta finns på bokningslänken nedan. Rederiet erbjuder många olika utflykter på respektive resmål. Dessa kan köpas före kryssningen eller ombord.

Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.


Klicka här för att anmäla dig

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
18 maj 2024 22:00
Sluttid
26 maj 2024 21:59
Arrangör
Centralt
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
MSC Euribia
Gå till anmälan