Aktiespararna
Event avslutat
Det här eventet har redan ägt rum och går inte längre att anmäla sig till.

Möt våren i vackra Toscana

UtbildningResa
29 februari 2024 23:00 till 8 mars 22:59Toscana


Efter en mörk och kall vinter längtar de flesta till vår, sol och värme. Just därför gör Aktiespararna en härlig vårresa i början av mars till Italien och fantastiska Toscana. Resan är en vecka lång och innehåller många höjdpunkter. Det blir utflykter till världskända och högkulturella Florens, Pisa, Siena och Lucca, god mat och aktieutbildning med Göran Lind, som är chefredaktör för tidningen Aktiespararen. Se programmet nedan.


Klicka här för att anmäla dig!

Datum avresa: 1 mars 2024

Avresa från: Arlanda, Landvetter och Kastrup

Datum hemresa: 8 mars 2024

Resan omfattar: 

• Flyg till och från Italien med SAS eller Lufthansa.
• Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
• Boende på fyrstjärniga Hotel Adua & Regina di Saba.
• Halvpension (7 frukost och 7 middagar).
• Svensktalande reseledare på hela resan.
• Engelsktalande specialistguider under utflykterna.
• Bagageservice på hotell och flygplatser.
• Aktieutbildning.
• Trevligt resesällskap med aktieintresse.
• Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg.

Pris: 17.900 kr för del i dubbelrum. Enkelrumstillägget är 2.385 kr.

Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.


Klicka här för att anmäla dig!


Reseprogram

Dag 1
Avresa från Arlanda, Landvetter och Kastrup på morgonen. Kastrup-planet flyger direkt till Bologna, medan övriga resenärer har en mellanlandning i München. En och en halv timme från flygplatsen ligger den charmiga staden Montecatini, där vi bor under hela veckan på fyrstjärniga Hotel Adua & Regina di Saba. Den lilla staden är omgiven av gröna kullar, erbjuder en fantastisk utsikt och är känd för sina historiska spaanläggningar, som lockar besökare från hela världen. På kvällen har vi välkomstmiddag.

Dag 2
Vi inleder dagen med en promenad ner till tågstationen, där vi tar regionaltåget till Florens – konstens mecka. Inbäddad bland kullarna i Toscanas landskap är staden framför allt förknippad med renässansens konstnärliga skönhet, och mycket finns bevarat från stadens storhetstid under 14- och 1500-talen. Det var då, under den mäktiga Medicis ledning, som den utvecklades till ett av Europas viktigaste finansiella och konstnärliga centrum. Väl framme möts vi av vår lokala guide som visar oss stadens största sevärdheter. Den stora katedralen dominerar Florens stadssiluett och utgör tillsammans med kampanilen och dopkyrkan ett av världens främsta arkitektoniska mästerverk. Efter rundturen finns det tid för lunch och strövtåg på egen hand. Framåt eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Montecatini.

Dag 3
En dag i aktieutbildningens tecken, med ett utbildningspass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Under veckan blir det totalt fem utbildningspass, alla under ledning av tidningen Aktiespararens chefredaktör Göran Lind och alla med fokus på investmentbolag. Investmentbolag som Investor, Latour och Traction har långsiktigt klart överavkastat jämfört med börsen. Kan placeringar i investmentbolag även framöver bli ett enkelt och billigt sätt att få sin portfölj att slå börsindex? På utbildningen går vi igenom fördelarna med investmentbolag kontra fonder och enskilda aktier. Vi fördjupar oss i några av börsens mer och mindre kända investmentbolag, tittar på fonderna som bara köper investmentbolag och sätter ihop den optimala investmentbolagsportföljen.

Dag 4
Efter frukost gör vi en utflykt till den vackra medeltidsstaden Siena. Vi får en guidad rundtur i staden, som precis som Rom är byggd på kullar. De viktigaste sevärdheterna ligger runt det snäckformade torget, Piazza del Campo, där den berömda ryttartävlingen Palio äger rum två gånger om året. Vi fortsätter därefter dagen med en tur i Chiantidalen, vars böljande landskap med vingårdar, olivlundar och cypresser aldrig slutar hänföra besökare med sin skönhet. Här bjuds vi på en vinprovning på en av traktens vingårdar. Vi får även ta del av den lokalproducerade olivoljan.

Dag 5
Sovmorgon, frukost och egentid fram till eftermiddagens utbildningspass. Varför inte ta en promenad längst de mysiga gatorna i Montecatini och koppla av i de varma källorna. En god pasta till lunch är också ett hett tips.

Dag 6
Aktieutbildning på förmiddagen och sedan gör vi en utflykt till vackra Pisa. Vi upptäcker Piazza dei Miracoli, mirakelfältet som är ett stort muromgärdat område norr om centrala Pisa. Här kan vi bland annat se den imponerande katedralen, dopkyrkan, den monumentala kyrkogården Camposanto och självklart det välkända lutande tornet.

Dag 7
Även denna dag består av aktieutbildning på förmiddagen och utflykt på eftermiddagen. Den här gången styr vi kosan mot den charmiga staden Lucca. I den historiska stadskärnan, omgiven av en fyra kilometer lång ringmur, finns många vackra kyrkor, medeltida gator och mysiga piazzor. Här får vi fri tid att förtrollas av stadens tidlösa skönhet. På vägen tillbaka stannar vi till vid en lokal bondgård. Här avnjuter vi vår avskedsmiddag tillredd av lokalproducerade råvaror. Mätta och glada återvänder vi till hotellet för sista övernattningen.

Dag 8
Efter frukost blir vi upphämtade av bussar som tar oss till flygplatsen. Flygen går på förmiddagen eller efter lunch och landar i Sverige/Danmark på eftermiddagen eller tidig kväll.


Klicka här för att anmäla dig!

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
29 februari 2024 23:00
Sluttid
8 mars 2024 22:59
Arrangör
Centralt
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
Toscana