Aktiespararna

12 aktier med vinnarpotential 2019

Av Nyhetsbyrån Direkt
14 januari 20194 min lästid
Analysbolaget Stockpicker listar i sitt senaste nyhetsbrev som släpptes på söndagen tolv aktier som har potential att bli kursvinnare under börsåret 2019.

"Samtliga besitter enligt oss en hel del potential vilket dock inte är detsamma som att de i själva verket blir kursvinnare. I den här typen av bolag kan enskilda faktorer spela avgörande roll till om det blir succé eller fiasko", förtydligar Stockpicker om riskerna i samband med tipsen och listar sedan de aktier som firman hoppas kommer att sätta avtryck under 2019:

* Beijer Electronics. Om bolagets utveckling blir den Stockpicker förväntar sig är "kurser på 50 kr eller mer fullt möjliga på relativt kort sig men betydligt högre nivåer skulle kunna motiveras på längre sikt om tioprocentsmålet nås och målen höjs", heter det i analysen där det även lyfts fram att rapporten för det fjärde kvartalet kan bli "mycket intressant". På måndagen handlas aktien i teknikföretaget kring 40:50 kronor.

* CTT Systems. Fuktkontrollsystembolaget betraktas av Stockpicker framför allt som en god långsiktig placering, men kan enligt firman bli en vinnare redan under det kommande året. "Initialt sätts riktkursen till 160 kr vilket motsvarar en potential om ca 25%", heter det.

* Doro. Aktien i telefon- och telecarebolaget har satt placerarnas tålamod på prov och aktien handlas enligt Stockpicker kring ett p/e-tal om knappa 9 på prognosen för 2019. Stockpicker tror på uppvärdering och gillar även den förväntade direktavkastningen på 3,3 procent.

* Gomspace. Nanosatellitbolaget kallas i analysen ett "krashlandat rymdäventyr", men Stockpicker ser samtidigt en stor kassa och låg värdering - värd en chansning lyder slutomdömet.

* Immunicum. Stockpicker tycker att förhållandet mellan risk och avkastning i forskningsbolaget är fördelaktigt. "Med positiva resultat, förmodade nya jätteaffärer i sektorn, välrenommerade 'ta rygg'-fonder på ägarlistan, en stark kassa och framförallt en låg värdering jämfört med branschkollegor, ser vi förutsättningar för en rejäl hype kring aktien", skriver Stockpicker om Immunicum.

* International Petroleum Corp, IPCO. Detta tips betecknas som ett "bet på oljan" och Stockpicker lyfter i analysen fram att Lundinsfären gjort omfattande köp i aktien. Det ger stor anledning att satsa på aktien, även om det kan bli en fortsatt stökig kursresa, resonerar Stockpicker.

* New Wave. Diversehandlaren har enligt Stockpicker gjort det mesta rätt de senaste åren, men inte fått den kursmässiga belöningen av marknaden. Men om bolaget lyckas bygga upp varumärket Craft till något "internationellt gångbart" kommer det betyda mycket för koncernens värdering, skriver Stockpicker vars riktkurs sedan tidigare ligger på 65 kronor. Aktien handlas kring 49 kronor på måndagen.

* Plejd. Aktien i bolaget som tillverkar smarta belysningslösningar skonades inte i höstens generella nedgång och börsvärdet om 500 miljoner kronor motsvarar 2,5 gånger den förväntade omsättningen under 2019. "För en snabbväxare som redan i dag är lönsam är det alldeles för billigt", menar Stockpicker.

* Recipharm. Legotillverkaren inom läkemedel har stärkt sin marknadsposition på "ett betydande sätt" under de senaste åren och aktien ingick i Stockpickers vinnargäng även inför 2018. Efter en svag avslutning stannade uppgången på 10 procent och Stockpicker hoppas på ännu bättre kurslycka i år.

* Rovio. Det finns enligt Stockpicker goda förutsättningar för ökad lönsamhet och ökade intäkter i den finska spelutvecklaren som ligger bakom det välkända varumärket Angry Birds. "Därmed tror vi Rovio kan bli en god placering under 2019", skriver Stockpicker som ser en kursmässig potential om 35 procent.

* Semafo.Aktien i guldbolaget är "intressant för den mer spekulativt lagde", skriver Stockpicker som i analysen konstaterar att guldpriset brukar gå upp i tider av oro, men även pekar på exempelvis den politiska risken kring Semafos verksamhet.

* Tobii. Stockpicker tror att aktien har "goda förutsättningar att avsluta sin utförslöpa" och studsa tillbaka mot kursintervallet 40-45 kronor, motsvarande en potential på cirka 30 procent. Bolaget bör kunna visa vinst på resultaträkningens sista rad för 2020, enligt Stockpicker.

AktietipsMedia och analyshus

Dela med dig