Aktiespararna

Dagens nya aktierekar

Av Nyhetsbyrån Direkt
23 november 20172 min lästid

Här är ett urval av torsdagens uppdaterade analytikerrekommendationer.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Resurs till köp från behåll. Riktkursen höjs till 63 från 62 kronor.

Det skriver Bloomberg News.

Resurs stängde på 55 kronor på onsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Nordax till köp från behåll. Riktkursen höjs till 52 från 51 kronor.

Det skriver Bloomberg News.

Nordax stängde på 48:20 kronor på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dometic till köp från öka. Riktkursen höjs till 100 från 75 kronor.

Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Dometic steg drygt 7 procent till 76:70 på onsdagen efter att bolaget offentliggjort ett större förvärv i USA.

Investmentbanken Société Générale står fast vid sitt säljråd på Sandvik efter verkstadsbolagets kapitalmarknadsdag i den tyska staden Tübingen i början av veckan.

"I takt med att effekterna av decentraliseringsstrategin avtar bedömer vi att bolagsledningen kommer att vara under press att leverera de resultat som marknaden förväntar sig, givet den starka aktiekursutvecklingen (upp 31 procent hittills i år) och högre värdering, med en ev/ebitda-multipel på 13,2 gånger 2018 års vinst - en 11-procentig premie jämfört med sektorn", uppger Société Générale i en analys.

Investmentbanken anser att det är oroande att Sandvik bara befinner sig i en mycket tidig fas när det gäller utvecklingen av så kallad additiv tillverkning.

Vidare tror investmentbanken att eventuella förvärv på metrologiområdet inom samma affärsområde (Machining Solutions, SMS) skulle behöva ske till ett högt pris, vilket skulle kunna späda ut vinsten för Sandviks aktieägare.

Société Générale anser inte heller att Sandvik har en tydlig strategi för att nå sitt rörelsemarginalmål inom affärsområdet Sandvik Materials Technology, SMT.

Société Générales riktkurs är alltjämt 100 kronor, att jämföra med onsdagens stängningskurs 148 kronor.

Dela med dig