Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Nyhetsbyrån Direkt
14 mars 20171 min lästid

Affärsvärlden rekommenderar vänta i Storytel och Scandidos. För medicinteknikbolaget Bonesupport och Byggbolaget Peab är dock prislappen för hög och därmed gäller det att sälja.

Ljudboksföretaget Storytel har ljusa tillväxtförutsättningar i en attraktiv marknad, skriver Affärsvärlden. Med ett marknadsvärde på 3,5 miljarder kronor, vilket motsvarar 3 gånger årets omsättning, är dock värderingen hög. Affärsvärlden rekommenderar vänta.

Det Lundabaserade medicinteknikbolaget Bonesupport är omotiverat dyrt. Bolaget, som tillhör nykomlingarna på Stockholmsbörsen, handlas kring introduktionskursen 29 kronor. Det kommer bättre köptillfällen, menar affärsvärlden och sätter riktkurs 21 kronor med säljrekommendation.

Medicinteknikbolaget Scandidos har tappat drygt 60 procent av aktievärdet från introduktionen på First North under våren 2014. Bolaget växer snabbt och har intressanta triggers, men skulle kostnaderna öka kan det krävas fler nyemissioner, menar Affärsvärlden och sätter rekommendationen vänta.

Vinstlyftet för byggbolaget Peab har lyft aktien till oanade höjder. Bolaget är högst värderat bland jämförelseobjekten och målet om 20 procents avkastning på eget kapital över en konjunkturcykel känns långsökt, menar Affärsvärlden och rekommenderar sälj.


Dela med dig