Aktiespararna

Börsveckan ser nya köplägen

Av Nyhetsbyrån Direkt
21 augusti 20172 min lästid

Oncopeptides är Börsveckans nya köprekommendation. Tidningen har även blivit stärkt i sin positiva uppfattning om Actic och Transtema och den gillar även SEB och Swedbank.

Det framgår av det senaste numret som även innehåller råd att avvakta med Beijer Electronics, Lauritz och Feelgood.

Den svaga kursutvecklingen för forskningsbolaget Oncopeptides under den senaste tiden "ger ett bra köpläge", särskilt för den som inte skyr risk. Inklusive tillväxtpotentialen för bolaget, som är verksamt inom blodcancer, är värderingen låg, enligt Börsveckan.

"Dessutom lär Oncopeptides ha bra odds att få bra licensavtal givet den intressanta profilen på deras läkemedelskandidat", heter det i analysen.

Det finns enligt Börsveckan "chans till revansch" för gymkedjan Actic som fallit sedan noteringen i våras och som backade mycket efter rapporten häromveckan. Tidningens prognoser ger ett p/e-tal på knappt 12 och det gör att köprådet kvarstår.

Börsveckans positiva bild av det First North-listade fibernätsolaget Transtema har stärkts sedan halvårsrapporten. Köprådet står fast och riktkursen ligger på 72 kronor.

Börsveckan tror på en "god utveckling" för teknikbolaget och surdegen Beijer Electronics resultatutveckling de kommande åren. Men tidningen vill ha bevis på att den goda trenden är stabil och bestämmer sig för att avvakta med aktien så länge.

Företagshälsovårdsbolaget Feelgood har inte mått så bra de senaste åren. Det ser enligt Börsveckan "okej" ut inför 2018, men det sammantagna läget räcker inte för ett köpråd. Börsveckan säger avvakta.

Vd-byte och sparprogram är steg i rätt ritning för auktionshuset Lauritz som inte gjort investerarna glada sedan introduktionen. Det är tveksamt om åtgärderna räcker. Börsveckan tror inte det och sätter avvakta.

Tidningen har även tittat närmare på banksektorn och kommit fram till att SEB är klart köpvärd. Det finns ytterligare en favorit.

"Swedbank har bra lönsamhet, urstark balansräkning, en hög andel av intäkterna från räntenettot och därtill näst bäst direktavkastning av de fyra storbankerna vilket gör att vi även ser denna aktie som köpvärd", skriver Börsveckan.

Tidningen gör inga förändringar av sin portfölj den här veckan.

Dela med dig