Aktiespararna

Dagens nya aktierekar

Av Nyhetsbyrån Direkt
19 april 20184 min lästid

Sweco

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sweco till öka från minska. Riktkursen höjs till 185 från 180 kronor.

Sweco-aktien stängde på kursen 173:90 kronor i fredags.

ÅF

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för ÅF till köp från öka. Riktkursen höjs till 210 från 208 kronor.

ÅF-aktien stängde på 174:80 kronor i fredags.

Atlas Copco

HSBC höjer riktkursen för Atlas Copco till 415 kronor från 390 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Atlas Copco stängde på drygt 345 kronor i fredags.

Ferronordic

Remium inleder bevakningen av First North-listade Ferronordic, ett bolag som säljer anläggningsmaskiner i Ryssland, med rekommendationen köp och en riktkurs på 160 kronor. I fredags stängde aktien på 119:40 kronor.

I analysen pekar Remium på "ett flertal intressanta triggers".

* Stark underliggande marknadstillväxt drivet av en underinvesterad infrastruktur samt ett uppdämt behov av anläggningsmaskiner i Ryssland.

* Strukturellt växande eftermarknad vilket driver marginaler och stabiliserar kassaflödet.

* Meriterat management med stort ägande (cirka 20 procent).

* Attraktiv värdering delvis driven av en överdriven Rysslandsaversion.

Hexagon

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Hexagon till öka från minska. Riktkursen höjs till 550 från 485 kronor.

Hexagon stängde på 486:50 kronor i fredags.

Axfood

När oron växer på börsen kring konjunkturen och risken för ett handelskrig sätter press på exportbolagen lockar Axfoodaktien med en konjunkturokänslig verksamhet, bra kassaflöde och låg skuldsättning.

Det skriver Dagens Industri i en analys i måndagens tidning och rekommenderar köp av Axfoodaktien.

Tidningen pekar på att det inte finns många aktier med defensiva kvaliteter på Stockholmsbörsen och att Axfoodaktien passar utmärkt i en bredare portfölj med fokus på direktavkastning.

"Den försiktige inväntar bolagets kvartalsrapport om två veckor, vi lägger Axfood i kundkorgen redan nu", skriver DI.

Kambi

DI:s analysredaktion drar ned sin rekommendation för sportspelsleverantören Kambi från köp till avvakta. Dels har aktiemarknadens syn på spelbolag blivit betydligt ljummare de senaste månaderna, dels har det senaste årets kursuppgång gjort att Kambi värderas till 3 miljarder kronor eller nästan 40 gånger rörelseresultatet. Därmed är det svårt att se ett lika kraftfullt kurslyft det kommande året som det gångna året, enligt DI.

Affärstidningen Börsveckan rekar:

Börsveckan sätter köpråd på Collector och Byggmax i veckans nummer, men rekommenderar att avvakta med FM Mattsson och Vitec. Ägare av Victoria Park rekommenderas att behålla sina aktier i stället för att acceptera Starwoods bud.

Det framgår av veckans nummer. Motiveringar:

* Collector har fått pyspunka och fallit till p/e 9 vilket gör nischbanken för billig för att avstå, vilket även ordföranden Lena Apler verkar anse. Förutsättningarna för "full fart på översta raden" är god för kommande år, anser Börsveckan och sätter köpråd.

* FM Mattsson har klen organisk tillväxt och blandarbolaget skulle behöva förvärv för att få upp volymer och lönsamhet. Förutsättningar finns i en skuldfri balansräkning, men tills så sker anbefaller börsveckan avvakta i ljuset av en "fullvärderad" aktie på p/e 14 och ev/ebit 11.

* Byggmaxaktien kan vara på väg att vända upp, då nuvarande nivå är den lägsta på fyra år. Marknadsläget är osäkert för byggkedjan, men aktien får "spekulativt köp på ett års sikt".

* IT-bolaget Vitec tar emot att köpa på nuvarande höga vinstmultiplar, och Börsveckan rekommenderar att avvakta givet tveksamhet kring om tillväxtresan kan fortsätta på samma sätt som hittills framgent. Pålitlig organisk tillväxt saknas, konstaterar tidningen bland annat.

* Börsveckan ser ingen anledning till att acceptera det med tidningens bedömning klena skambudet på fastighetsbolaget Victoria Park, och ser fram emot att se hur ordföranden och tidigare vd:n Peter Strand kommer att agera efter Q1-rapporten.

Dela med dig