Aktiespararna

Nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
9 april 20182 min lästid

Börsveckan sätter köpråd på Collector och Byggmax i veckans nummer, men rekommenderar att avvakta med FM Mattsson och Vitec. Ägare av Victoria Park rekommenderas att behålla sina aktier i stället för att acceptera Starwoods bud.

Det framgår av veckans nummer. Motiveringar:

* Collector har fått pyspunka och fallit till p/e 9 vilket gör nischbanken för billig för att avstå, vilket även ordföranden Lena Apler verkar anse. Förutsättningarna för "full fart på översta raden" är god för kommande år, anser Börsveckan och sätter köpråd.

* FM Mattsson har klen organisk tillväxt och blandarbolaget skulle behöva förvärv för att få upp volymer och lönsamhet. Förutsättningar finns i en skuldfri balansräkning, men tills så sker anbefaller börsveckan avvakta i ljuset av en "fullvärderad" aktie på p/e 14 och ev/ebit 11.

* Byggmaxaktien kan vara på väg att vända upp, då nuvarande nivå är den lägsta på fyra år. Marknadsläget är osäkert för byggkedjan, men aktien får "spekulativt köp på ett års sikt".

* IT-bolaget Vitec tar emot att köpa på nuvarande höga vinstmultiplar, och Börsveckan rekommenderar att avvakta givet tveksamhet kring om tillväxtresan kan fortsätta på samma sätt som hittills framgent. Pålitlig organisk tillväxt saknas, konstaterar tidningen bland annat.

* Börsveckan ser ingen anledning till att acceptera det med tidningens bedömning klena skambudet på fastighetsbolaget Victoria Park, och ser fram emot att se hur ordföranden och tidigare vd:n Peter Strand kommer att agera efter Q1-rapporten

Dela med dig