Aktiespararna

Nya köptips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
11 september 20172 min lästid

Köp Camurus och Raysearch, avvakta Orexo, Electrolux, Strax, Gränges.

Det skriver tidningen Börsveckan i senaste numret.

Camurus, inom drug delivery, är i ett spännande läge med en produkt med hög potential. Chanserna överväger med stark pipeline och balansräkning. Rådet blir köp.

Orexo möter hård konkurrens och ett par anslutna försäkringsbolag har tappat volymer. Att försöka ta marknadsandelar kanske kommer att handla mer om pris än prestation. Rekommendationen blir neutral.

Raysearch har sjunkande lönsamhet och inbromsande tillväxt. Hack i kurvan snarare än trendbrott, enligt Börsveckan som upprepar sitt köpråd efter kursfall. Tidningen kallar det en "tråkrek".

Electrolux har gått starkt och behöver nog höja de finansiella ambitionerna och kanske presentera nya förvärv för att överraska, enligt redaktionen. Alltför spekulativt för att se ett köptillfälle. Rådet blir att avvakta.

Strax, tidigare Novestra, gör tillbehör till mobiltelefoner och är lågt värderat i förhållande till bra historik och hygglig tillväxt. Det kan bli bra, men för närvarande passar tidningen på aktien. Rådet blir att avvakta.

Även i aluminiumtillverkaren Gränges blir rådet att avvakta. Inte heller i denna bransch belönas underleverantörer. Gränges har förvärvat sig till lägre marginal om än med sundare kund- och produktmix.

Redaktionen gör inga förändringar i modellportföljen denna vecka.

Dela med dig