Aktiespararna

Nya köpvärda aktier från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
27 augusti 20183 min lästid

Börsveckan byter fot gällande tre aktier i veckans utgåva. Duni höjs till köp medan Oriflame och Nordic Waterproofing båda sänks till avvakta. Utöver detta råder Börsveckan köp i Byggpartner, Cloetta och Coor medan Gunnebo får en vänta-rekommendation.

Oriflame har det motigt just nu på valutamarknaderna, i synnerhet Turkiet. Börsveckan befarar att det blir värre innan det blir bättre och ställer sig på sidlinjen tillsvidare. Därmed sänks rådet från köp till avvakta. Aktien utgår även från Börsveckans utdelningsportfölj.

En aktie som däremot går in i denna utdelningsportfölj är Duni (https://old.aktiespararna.se/popin/2122). Bolaget har brottats med höga massapriser som prishöjningar inte hunnit kompensera för vilket lett till fallande marginal och aktiekurs. Aktien är nu billigare än på länge, noterar Börsveckan och ser köpläge.

Fortsatta förvärv har drivit tillväxten för tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing men å andra sidan har det bidragit till högre finansiella risker. Värderingen har kommit upp en del sedan Börsveckan satte köp i början av året och därmed sänks rådet till avvakta.

Fastighets- och kontorsservicebolaget Coor har sedan vårt köpråd i början på året gått starkt, men Börsveckan ser fortfarande en fin uppsida tack vare förvärven man genomfört. Även den fina direktavkastningen lockar. Köp.

Byggpartner växer på bra och andra kvartalet var inget undantag. Omsättning såväl som orderingång var riktigt bra, men lönsamheten var en besvikelse. Den svaga lönsamheten var dock hänförlig till ett par nedskrivningar och utsikterna för återstoden av året är fortfarande rätt goda, anser Börsveckan och råder köp.

Gunnebo har fortsatta problem med att lyfta lönsamheten och nu stuvar man om rejält i koncernen och säljer förlusttyngda verksamheter.

"Vi vill inte fånga den här fallande kniven innan ledningen, med Henrik Lange i spetsen, visat att de kan vända utvecklingen. Och där är bevisbördan tung", skriver Börsveckan och fortsätter att avvakta med aktien.

Cloetta lockar i en långsiktig sparportfölj, enligt Börsveckan.

"Vi har haft avvakta i Cloetta sedan 17-13 då kursen noterades kring 35 kr. Efter en nedgång till nuvarande nivåer kring 27 kronor så ser vi nog ett litet köpläge på 12 månaders sikt", heter det.

Dela med dig