Aktiespararna

Nytt bud på fastighetsbolaget – aktien rusar

Av Redaktionen
14 mars 20182 min lästid

Tyska Vonovia lämnar genom sitt helägda dotterbolag Deutsche Annington Acquisition Holding ett rekommenderat offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i fastighetsbolaget Victoria Park.

Budet lyder på 38:00 kronor per A- respektive B-aktie, samt 316 kronor var varje preferensaktie. Det totala budvärdet uppgår till cirka 9.555 miljoner kronor.

"När vi blev informerade om situationen av Victoria Parks finansiella rådgivare och började överväga ett vänskapligt erbjudande till Victoria Parks aktieägare insåg vi att bolagets ledning är likasinnade och delar vår affärsfilosofi", kommenterar Vonovias vd Rolf Buch budet i ett pressmeddelande.

Victoria Parks affärsmodell och strategi kompletterar Vonovias på många sätt och kommer ge Vonovia en möjlighet att etablera sig på den svenska bostadsfastighetsmarknaden. Vonovia har länge gett uttryck för sin uppfattning att den svenska bostadsmarknaden fungerar på ett liknande sätt, och under liknande regulatoriska och operativa förutsättningar, som i Tyskland, uppger bolaget vidare.

Starwood Capital lade den 3 april via sitt bolag Goldcup ett kontantbud på Victoria Park bestående av 34:40 kronor kontant för varje A- respektive B-aktie och 315 kronor för varje preferensaktie. Det totala värdet av Starwoods erbjudande uppgår till cirka 8.680 miljoner kronor.

Styrelsen i Victoria Park rekommenderade den 13 april aktieägarna i fastighetsbolaget att inte acceptera Starwoods bud vad gäller stamaktierna. Samtidigt ansåg den att ägarna av preferensaktierna bör tacka ja.

Aktien klättrar rejält

Victoria Parks aktie rusar på nyheten. Vid lite efter 10.00 är den upp omkring 8 procent och handlas för runt just 38 kronor.

Dela med dig