Aktiespararna

Proffsen sänker H&M

Av David Flatbacke-Karlsson
16 juni 20172 min lästid

Analyshusen fortsätter att tveka stort gällande H&M.
Nu har tre aktörer uppdaterat sin syn på klädjätten.

Få kan ha missat att H&M har haft ett tufft 2017. Storbolagets aktie har fallit markant – mycket tack vare att konkurrensen ökat inom både fysisk och webbaserad handel samt att marknadens högt ställda förväntningar inte har infriats.

Så sent som på torsdagen meddelade klädjätten en svagare försäljningssiffra än väntat för maj månad. Kursen tappade med omkring 5 procent på beskedet.

Flera analytiker har ändrat sin guidning kring H&M:s framtid på sistone. Nu har tre stora analyshus förändrat respektive syn på bolaget, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Ges negativa omdömen

Trion väljer att göra samma sak. Nämligen att sänka H&M:s riktkurs.

Barclays Capital ser en framtida handelskurs på 200 kronor i stället för tidigare angivna 250. Jämviktsrekommendationen upprepas, uppger Reuters.

Swedbank har beslutat att sänka riktkursen till 258 kronor från 275. Men storbanken väljer, enligt sitt senaste morgonbrev, dock att behålla sin köprekommendation.

Goldman Sachs tycker fortsatt att en säljhållning är sund att ha i H&M-fallet. Den amerikanska storbanken justerar samtidigt ned sin ritkurs från 210 till 195 kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till uppgifter från en färsk analys.

Viktig rapport lurar runt hörnet

H&M-aktien har inte rört sig nämnvärt efter analyshusens riktkursändringar. Men aktien är ned nästan hela 21 procent i år.

Hela analytikerkåren och alla aktieägare kommer nu att vända sina blickar mot den stundande halvårsrapporten. Den släpps torsdagen den 29 juni, och kommer att ge en viktig indikation om i vilken riktning klädjätten är på väg.

Dela med dig