Aktiespararna

Rapportkommentarer från analytikerna

Av Redaktionen
20 oktober 20172 min lästid

Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg kommenterar rapportfloden på följande vis:

”Det har varit en mycket intensiv rapportdag med många rapporterande storbolag. Rörelserna har i vanlig ordning varit ganska stora på börsen idag”.

”Det är glädjande att se styrkan i lastbilsjätten Volvo. Den synkroniserade tillväxtuppgången som vi för närvarande ser i världen spelar bolaget i händerna och det ser även bra ut framöver med en stigande orderingång”.

Analytikerkollegan Carl-Henrik Söderberg tillägger: ” Volvo levererar en väldigt solid rapport. Utöver det Christoffer nämner var det en positiv överraskning att marginalen också kom in bättre än väntat, trots de flaskhalsar som uppstått i leverantörsleden. Sektorkollegan Atlas Copco kom även dem in med en stark rapport tidigare i veckan. Tillsammans med Volvo s rapport talar detta för att vi kommer få ytterligare en stark rapportleverans från verkstadsklustret, vilket i sådana fall skulle ge börsen lite välbehövligt bränsle för att orka fortsätta klättra högre”. Volvo -aktien är i skrivande stund upp dryga 7 procent.

Christoffer, vilka fler rapportbolag sticker ut under dagens handel?

”Ericsson kom samtidigt in med en mindre dålig rapport än väntat och är upp nästan 7 procent. Telekombolaget har haft motvind under en längre period och marknaden handlade upp aktien några procent på den rapporten”.

”För Assa Abloy (ner 2 procent) såg det fortsatt svagt ut i Kina och det är aldrig kul när tillväxtmotorn börjar hacka. På lite sikt är dock bolaget väl positionerat på en spännande marknad, även om marknaden tar fasta på det negativa idag och handlar ned aktien på rapporten”.

Carl-Henrik, är det något annat bolag du vill nämna?

"Betsson och Husqvarna överraskar båda med svaga rapporter. Betsson bjöd på såväl tillväxt- som marginalbesvikelse och för Husqvarnas del är det sorgebarnet, divisionen Consumer Brands, som fortsätter att spöka."

Aktierna är ner 9 respektive 4 procent.


Dela med dig