Aktiespararna

Så här fungerar det med medlemslåsta aktiviteter

30 januari 20242 min lästid
Nu är våra aktiviteter medlemslåsta på hemsidan, precis som tidningen eller våra artiklar och analyser alltid varit.

Från den 1a februari så krävs det att man är inloggad (medlem) för att kunna boka in sig på en aktivitet.

Det fungera precis som det gör för att ta del av låsta artiklar, analyser eller läsa tidningen digitalt.

Är man inte medlem eller om man inte har loggat in kommer man inte kunna boka in sig på en aktivitet utan möts av en banner som uppmanar till att antingen logga in eller bli medlem. (se bild nedan till vänster) Är du inloggad eller blir medlem så bokar du aktiviteten som vanligt (bild till höger)


Syftet med detta är att stimulera både till ett ökat medlemsinflöde och upplevt värde av medlemskapet.


Historiskt så har de flesta lokalavdelningarna tagit ut en högre deltagaravgift för de som inte varit medlemmar på våra aktiviteter, vilket var rimligt när vi endast erbjöd årsmedlemskap. Sedan några år tillbaka kan man dock bli månadsmedlem för 59 kronor, vilket motsvarar den extra kostnad många tagit ut tidigare för icke medlemmar.

Nu tas denna extraavgift istället ut som medlemskap. Att betala 59 kronor för att gå på ett möte och sedan – om man blev missnöjd – inte förlänga sitt medlemskap är en kostnadsmässigt mer attraktiv lösning för den enskilde då det även ger möjlighet att för den enskilde att ta del av alla nyttor som tex, tidningen, aktiviteter, analyser och portföljer som ett medlemskap innebär.

Ett pris när ni lägger upp biljetter.

Det betyder att ni inte längre ska lägga upp olika priser/biljetter i "Invite People" för "medlem" eller "inte medlem". Nu är ju alla medlemmar som kommer till biljetten så därför räcker det med en biljett som avser "medlemspris"

Värvningsersättning

Nytt är att ni kommer att få lokal värvningersättning för de som blir medlemmar i anslutning till er aktivitet. Värvningsersättningen är motsvarande medlemskapets kostnad med 50 % tillägg. Så tex för en ny månadsmedlem som betalar 59:- får ni 88,5:- i värvningsersättning.Dela med dig