Aktiespararna

Vd anhållen misstänkt för insiderbrott – aktien rasar

Av Nyhetsbyrån Direkt
22 maj 20182 min lästid

Cherry har informerats om att Ekobrottsmyndigheten, EMB, har inlett en förundersökning avseende misstänkt insiderbrott med anledning av aktiehandel av Cherrys vd Anders Holmgren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

"Cherry kommer att samarbeta fullt ut med Ekobrottsmyndigheten i förundersökningen", heter det.

Under tidsperioden som undersökningen pågår kommer Gunnar Lind, ordförande i Cherrys revisionsutskott, att agera som tillförordnad vd för Cherry.

I slutet av mars köpte Anders Holmgren aktier i Cherry för 12 miljoner kronor. I mitten av april gjorde bolaget en omvänd vinstvarning. Rörande det vältajmade aktieköpet kort före den positiva vinstvarningen sade vd:n till Nyhetsbyrån Direkt att en positiv magkänsla låg bakom.

"Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett", sade han den 16 april.

Huruvida Ekobrottsmyndighetens förundersökning avser vd:ns köp i slutet av mars framgår inte av pressmeddelandet.

Aktien faller kraftigt

Cherrys aktie sjunker tungt efter beskedet. Ett tag var den ned så mycket som 7,5 procent, men vid 14.50-tiden hade aktien repat sig något

Dela med dig