Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-02

Analys H&D Wireless: Stora pengar i smart industri

Detta är en betald analys på uppdrag av H&D Wireless Sweden Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

H&D Wireless har sålt över en miljon IoT RF-moduler sedan 2009. På senare tid har bolaget breddat sig med lösningar för industriell IoT (IIoT) där de riktar sig mot kunder inom tillverknings- och byggindustrin. Industriell IoT är en ny men mycket snabbt växande marknad där H&D Wireless satsar på att bli en nyckelspelare.

Begreppet Industri 4.0 introducerades för några år sedan i Tyskland och refererar till den fjärde industriella revolutionen. Genom att koppla ihop maskiner, delar och system kan industriföretagen skapa intelligenta nätverk längs hela värde­kedjan, vilka automatiskt samverkar och optimerar processer och flöden.

Positionering centralt

Centralt för Industri 4.0 är internet anslutning (IoT) och digitalisering, till exempel genom positionering (RTLS) av maskiner, varor och råvaror. Tillsammans utgör de kärnan för det som kallas industriell IoT (IIoT).

Erfaren inom IoT

H&D Wireless, som framgångsrikt arbetat med IoT i ett decennium, har vidare­utvecklat sin produktportfölj med ett positioneringssystem och en moln­baserad mjukvara. Dessa kan tillsammans anpassas för stöd och optimering av tillverknings- och verksamhetsprocesser med stora produktionsbesparingar som följd (GEPS). Sedan en tid tillbaka har H&D Wireless en fördjupad dialog och pilotinstallationer med flera potentiella kunder som till exempel Scania, Skanska och Keolis.

Genomför nyemission

H&D Wirelss genomför just nu en nyemission som ska inbringa 26 miljoner kronor. Likviden ska användas för att accelerera försäljningen av bolagets produkter och säkra kontrakt med nyckelkunder som Scania och Skanska.

Motiverat värde

Vi kommer i vår kassaflödesvärdering fram till en riktkurs på 6,1 kronor per aktie i vårt Bas-scenario motsvarande 74 procent över teckningskursen, 3,5 kronor/unit, per nyemitterad aktie. Detta värde varierar från 2,2 kronor per aktie i det pessimistiska Bear-scenariot till 8,7 kronor i det optimistiska Bull-scenariot, där 3,5 kronor är en unit i pågående nyemission.

Författare Bertil Nilsson