Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-10

Analys Zwipe: Viktig milstolpe uppnådd under kvartalet

Detta är en betald analys på uppdrag av Zwipe utförd av Analysguiden

Uppnår viktig certifiering från Visa 
Zwipe släppte nyligen sin operationella uppdatering för det första kvartalet, en period som varit händelserik för bolaget. Den största milstolpen publicerades i slutet av mars, då Zwipe erhöll ett Letter of Approval av den amerikanska korttillverkaren Visa. Godkännandet innebär i praktiken att Zwipes kunder nu själva kan söka certifiering från Visa för sina biometriska betalkort baserade på Zwipes plattform. Kort efter detta tillkännagav korttillverkaren Beautiful Card Corporation (BCC) att de mottagit ett godkännande från Visa och även TAG Systems mottog samma godkännande några dagar senare. Godkännandet från Visa innebär att ett stort hinder på vägen mot kommersialisering nu undanröjts och innebär också att Zwipes kunder nu kan inleda storskalig försäljning av biometriska betalkort. 

Fortsatt högt tempo 
Trots blygsam omsättning under kvartalet, på 0,6 miljoner NOK (0,3), har kvartalet varit händelserikt för Zwipe med många nya samarbetsavtal. Dessa är bland annat avtalet med K2 för utrullning av biometriska betalkort i MEA-regionen och Frankrike, avtal med kortföretaget Modularsoft för den malaysiska marknaden, ett avtal med det indiska teknikbolaget Skarn Robotics, avtal med australienska korttillverkaren Placard (årlig totalvolym 100m kort), pilotavtal med den libyska banken Mediterranean samt tre olika piloter i Jordanien och Irak. Utöver detta har bolaget även ingått partnerskap med både flygplatsoperatören Fraport samt LEGIC, två viktiga milstolpar för bolagets nya affärsområde. Bolaget själva uppger att intresset för det nya affärsområdet, Zwipe Access, är stort och potentialen hos bolagets nya partners är stor där exempelvis Fraport är en av världens ledande flygplatsoperatörer och LEGIC har omkring 100 000 installerade system runt om i världen. 

Förstärker organisationen 
I takt med att kommersialiseringsfasen närmar sig har bolaget gjort flera betydande rekryteringar. Under kvartalet tillkännagav Zwipe Danielle Glenn som ny CFO och IR-ansvarig. Danielle Glenn kommer senast från en roll som CFO på Arctic Bioscience AS, ett norskt biotechbolag där hon bland annat varit inblandad i bolagets IPO till ett värde av 300 miljoner NOK i februari 2021. Danielle Glenn kommer spela en viktig roll i bolagets nästa fas där internationell kommersialisering och massproduktion står på agendan. Efter kvartalet tillkännagav bolaget även rekryteringen av Patrice Meilland som Chief Strategy & Product Officer. Patrice Meillands fokus kommer vara strategiska partnerskap och han kommer senast från en ledande roll på kortföretaget Idemia och har en lång bakgrund från ledande positioner inom bland annat betal- och chippbranschen. Bolagets förmåga att attrahera flera branschledande talanger är ett styrketecken och ett bevis på både kompetensen och teknologin som finns hos Zwipe.

Författare Analysguiden