Aktiespararna

16 köpvärda aktier i april

Av Finwire/Redaktionen
3 april 20231 min lästid
Nättidningen gör tre förändringar inför rapportsäsongen.
  • Placera gör tre förändringar i sin aktielista för april genom att utgå med Activision Blizzard och Securitas och inkludera Traton, med motiveringen att Traton bygger upp en global storspelare inom lastbilar och bussar med potential för ökad värdering på aktiemarknaden.
  • Placeraredaktionens aktieportfölj för april består av 16 aktier, inklusive Knowit, Nordic Waterproofing, Dustin, Fagerhult, Cloetta, SCA, Traton, Bayer, Volkswagen, Porsche, Mondelez, Monster Beverage, Copart, Universal Music, Air Liquide och Alfen.

Bankfrossan tvingade ned börserna på knä i mars men optimismen återvände snabbt. I april väntar en ny spännande rapportperiod och Placera gör tre förändringar i sin aktielista. Det framgår av en kommentar på måndagen.

Vid det förra månadsskiftet tipsade Placera om 16 köpvärda aktier i mars.

Denna månad utgår amerikanska Activision Blizzard och svenska Securitas från portföljen. In kommer istället tysk-svenska Traton. Tidningen motiverar sitt beslut enligt följande:

"Med Scania som ledstjärna i varumärkesportföljen bygger fordonskoncernen Traton upp en global storspelare inom lastbilar och bussar. Hittills har det gått trögt att få ihop de olika delarna till en stark enhet men vissa tecken på islossning finns. Med en låg värdering, starka orderböcker och en stigande vinst finns chans för en mer uppskattande aktiemarknad också."

Placeras lista över köpvärda aktier ska inte ses som en sammansatt portfölj utan som inspiration och som förslag på aktier som skulle kunna ingå i en individuell portfölj.

Placeraredaktionens portfölj består för april av följande 16 aktier: svenska Knowit, Nordic Waterproofing, Dustin, Fagerhult, Cloetta och SCA, tysk-svenska Traton, tyska Bayer, Volkswagen och Porsche, amerikanska Mondelez, Monster Beverage och Copart, franska Universal Music och Air Liquide samt nederländska Alfen.

AktietipsTraton

Dela med dig